R. Karbauskis apie galimą V. Pranckiečio pašalinimą iš partijos: drįstų manyti, kad taip
Lietuva ir Baltijos šalys 17 07 2019 803 peržiūros

R. Karbauskis apie galimą V. Pranckiečio pašalinimą iš partijos: drįstų manyti, kad taip

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis sako, kad artimiausiu metu „valstiečių“ partijos valdyba ketina kreiptis į partijos etikos komisiją, kurios prašys įvertinti Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio elgesį.

„Rytoj partijos valdyba, tikiuosi, kreipsis į partijos etikos komisiją dėl elgesio įvertinimo, kad ateityje posėdžiausianti taryba galėtų turėti etikos komisijos sprendimą“, - trečiadienį žurnalistams  sakė R. Karbauskis.

Į klausimą, ar gali būti siūloma šalinti V. Pranckietį iš partijos, R. Karbauskis  atsakė: „drįstų manyti, kad taip“.

„Šiuo atveju  manau, kad turėsime sprendimus, kurie parodys, kad yra vis dėlto kažkokia partinė drausmė. Dar sykį pakartosiu, kad tai nieko bendro su manimi kaip su asmeniu neturi. Jis buvo mano mokytojas, aš jį pats rekomendavau į Seimo pirmininkus. Aš suprantu, kad žmogaus ambicijos gal būt užvaldo protą“,- svarstė R. Karbauskis.

Jo nuomone, taip pasielgtų ir bet kokia kita partija. „Aš neįsivaizduoju kitokio sprendimo negu sprendimą, kurį priimtų bet kokia partija, kai yra praktiškai kiekvieną dieną žeminama ir partija, ir partijos vadovai, tiesiog specialiai sąmoningai, kryptingai vykdoma viešųjų ryšių akcija. Tikriausia kiekvienas Lietuvos žmogus, jau dabar žinodamas, kad tai yra partijos, frakcijos sprendimai supranta, kad jo teiginiai apie mane yra tiesiog bandymas kurti savo įvaizdį, remiantis neva egzistuojančia keršto teorija. Iš tikrųjų mes apie V. Pranckietį niekada nešnekėjome, niekada jo pavardės ir vardo neminėjome.  Mes šnekėjome apie Seimo pirmininko poziciją, kuri atsiranda derybose ir keičiasi tik derybų metu“,- sakė R. Karbauskis.

Jo pastebėjimais, matyt, pirmą kartą Lietuvos istorijoje, tikriausia  net ir Europos istorijoje politikas, kuris užima poziciją, kuri atitenka partijai pagal derybas sudarius koalicinę sutartį, atsisako pasitraukti ir apkaltina tą partiją.

„Valstiečių“ partijos etikos sargams vadovauja Kovo 11-osios  Akto signataras Leonas Apšega.

ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта