„Regitra“: galimiems pokyčiams dėl „Brexito“ jau pasiruošta
Lietuva ir Baltijos šalys 19 02 2019 778 peržiūros

„Regitra“: galimiems pokyčiams dėl „Brexito“ jau pasiruošta

Valstybės įmonė „Regitra“, reaguodama į šių metų kovo 29 dieną numatytą Jungtinės Karalystės (JK) išstojimą iš ES, praneša, kokia tvarka Lietuvoje bus keičiami JK išduoti vairuotojo pažymėjimai.

Pasak „Regitros“ generalinio direktoriaus pavaduotojo Sauliaus Šumino, nors šiandien dar nėra aišku, koks bus susitarimas tarp JK ir ES, įmonė jau pasiruošusi galimiems scenarijams, kurie gali kilti dėl JK išduotų vairuotojo pažymėjimų keitimo.

„Norime, kad žmonės nepatektų į nemalonias situacijas ir išvengtų galimų nesusipratimų, todėl tiems vairuotojams, kurie teisę vairuoti įgijo dar iki „Brexito“, galios tos pačios taisyklės kaip ir iki šiol“, - teigė S. Šuminas. 

„Regitros“ generalinis direktorius taip pat atkreipia dėmesį, kad tiems, kurie teisę vairuoti įgijo Lietuvoje, tačiau vairuotojo pažymėjimą pasikeitė JK, jis bus keičiamas įprasta tvarka. 

„Jei teisę vairuoti JK asmuo įgijo iki „Brexito“, tuomet grįžus gyventi į Lietuvą jį bus galima pasikeisti tokiomis pačiomis sąlygomis kaip ir iki šiol. Jokių vairavimo egzaminų iš naujo laikyti nereikės“, - sakė S. Šuminas. 

Pagrindinis kriterijus, kuriuo remiantis bus keičiami vairuotojo pažymėjimai, - teisės vairuoti įgijimo data. 

Tačiau kaip ir visais atvejais tam, kad būtų galima pasikeisti vairuotojo pažymėjimą, asmeniui reikės deklaruoti gyvenamąją vietą Lietuvoje ir gyventi čia bent 185 dienas kiekvienais kalendoriniais metais. 

Tuo metu kitas galimas būdas - pagrįsti ryšius su Lietuva. Pavyzdžiui, pateikti darbo sutartį. Taip pat būtina pasitikrinti sveikatą Lietuvos medicinos įstaigoje ir gauti medicininę pažymą. 

Vis dėlto, jei teisę vairuoti JK žmogus įgijo po „Brexito“, grįžus gyventi į Lietuvą jį bus galima pasikeisti tik išlaikius teorijos ir praktikos egzaminus. Tuo metu vairavimo mokyklos mokymų baigti nereikės.

ELTA

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта