S. Skvernelis pozityviai žiūri į naujos partijos kūrimą: patvirtino, kad jungsis ir Neringos meras
Lietuva ir Baltijos šalys 02 12 2021 420 peržiūros

S. Skvernelis pozityviai žiūri į naujos partijos kūrimą: patvirtino, kad jungsis ir Neringos meras

Panašu, kad jau netolimoje ateityje sulauksime ekspremjero Sauliaus Skvernelio vadovaujamos frakcijos „Vardan Lietuvos“ iniciatyva kuriamos partijos steigiamojo suvažiavimo. Ekspremjeras S. Skvernelis sako, kad politinės partijos steigimo procesas klostosi sklandžiai, o sutikimą jungtis prie būsimos centro kairės politinės jėgos jau yra išsakę atskirų šalies regionų politiniai lyderiai. Kai kurie savivaldybių merai, Eltos žiniomis, klausimą, ar jungsis prie steigiamos naujos politinės jėgos, vis dar svarsto.

Ekspremjeras patvirtino, kad prie steigiamos partijos sutiko jungtis ir Neringos meras Darius Jasaitis. Su juo Eltai nepavyko susisiekti.  D. Jasaitis nuo 2013 m. priklauso socialdemokratų partijai. S. Skvernelio žiniomis, prie naujos politinės jėgos jungsis ne tik meras, bet ir nemaža dalis socialdemokratų iš LSDP skyriaus Neringoje.

„Meras ir nemažai skyriaus narių šiuo metu jau nėra jokios politinės partijos nariai. Mes tikrai kalbamės su meru ir net neabejoju, kad jis kartu dalyvaus naujos politinės partijos kūrime“, – Eltai patvirtino S. Skvernelis.

„Kiek realiai žmonių pereis, matysime šiek tiek vėliau. Kol kas dialogas su Neringos meru yra labai produktyvus“, – pridūrė ekspremjeras.

Tačiau, tikina S. Skvernelis, naują partiją steigiantys politikai tikrai neturi intencijos prikviesti kuo daugiau merų iš Lietuvos savivaldybių. Nors, neneigia politikas, tokių būsimoje partijoje tikrai bus ne vienas.

„Sunku pasakyti apie galutinius skaičius, kokius jie sprendimus priims. Visgi mes orientuojamės ne vien į merus kaip lyderius. Savivaldybėse yra ir bendruomenės lyderiai, politiniai lyderiai. Norisi, kad partija būtų atstovaujama kuo platesniam mūsų visuomenės ratui, gyvenančiam ne tik miestuose ir didmiesčiuose. Nekeliame tikslo, kad turime kažkiek merų būtinai pasikviesti. Kalba eina apie asmenybes ir lyderius“, – sakė jis.

Politikas pažymėjo, kad, nepaisant anksčiau viešojoje erdvėje keltų svarstymų, Kauno mero Visvaldo Matijošaičio steigėjų ir narių sąraše turėtų nebūti.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

„Mes su Kauno meru šiuo klausimu nesame nei bendravę, nei susitikę. Manau, kad meras turi komitetą ir su komitetu, net neabejoju, dalyvaus rinkimuose. Ar jie norės kokių nors kitokių judesių daryti – jei toks poreikis bus, tai mes tikrai kalbėsimės. Kol kas tokių pokalbių nebuvo“, – tikino S. Skvernelis.

Apibendrindamas politikas užsiminė, kad jau greitai su partijos steigime dalyvaujančiais kolegomis susės ir apibendrins vykusio proceso rezultatus.

„Bandysime apibendrinti, kiek prisijungė žmonių, kurie niekada niekur nedalyvavo ir politinėms partijoms nepriklausė. Dabar vyksta darbas, diskusijos, yra apsikeitimas nuomonėmis, traukiami žmonės į programinius dokumentų rengimą“, – teigė jis.

ELTA primena, kad rugsėjo pradžioje S. Skvernelis pranešė apie pasitraukimą iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos ir paskelbė apie naujos frakcijos steigimą. Kartu su ekspremjeru iš „valstiečių“ frakcijos pasitraukė dar 9 nariai, o prie naujosios frakcijos prisijungė dar trys Mišrioje Seimo narių grupėje dirbę Seimo nariai. Kiek vėliau šią frakciją papildė Lietuvos regionų frakcijai priklausęs  parlamentaras Zigmantas Balčytis.

Spalio mėnesį naujai įkurta Seimo frakcija „Vardan Lietuvos“ pranešė steigianti naują partiją. Pasak frakcijos seniūno S. Skvernelio, steigiama partija bus centro kairės politinė jėga.


ELTA

Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita
Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita

Pagal reglamentą kiekvienas savivaldybės Tarybos narys kartą per metus turi atsiskaityti apie savo nuveiktą darbą gyventojams

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта