Savaitgalio orai bus vasariški, šilti ir be lietaus
Įdomu žinoti 12 05 2018 1029 peržiūros

Savaitgalio orai bus vasariški, šilti ir be lietaus

Šeštadienį orai bus vasariški, giedri, debesų padangėje bus nedaug, todėl apie lietų šnekėti nė neverta, LRT radijui sakė sinoptikas Vytautas Sakalauskas.

Pūs rytų, pietryčių vėjas, 4-9 m/s greičiu. Temperatūra antroje dienos pusėje pakils iki 21-26 laipsnių šilumos.

Sekmadienio orai irgi bus labai panašūs į šeštadienio. Orus ir toliau lems anticiklonas, nors jo jėgos jau po truputėlį senka, bet jo dar užteks, kad debesų būtų nedaug, ir lietaus tikimybė išlieka labai menka, sakė sinoptikas. Vėjas pūs iš rytų, naktį jis bus nestiprus, 3-8 m/s, o dieną pasieks 6-11 m/s greitį. Temperatūra naktį bus 8-13, kai kur liks 5-7 laipsniai šilumos. Dienos temperatūra primins šeštadienio - bus 21-26 laipsniai šilumos.

Orų permainos prasidės jau nuo pirmadienio, prognozuoja sinoptikas V. Sakalauskas. Anticiklonas iš Lietuvos po truputėlį jau pasitrauks ir priartės žemesnio atmosferos slėgio sūkurys. Pirmadienio naktį lietus dar mažai tikėtinas. Vėjas bus nestiprus, temperatūra irgi bus 8-13 laipsnių šilumos. O dieną jau pietiniuose, rytiniuose rajonuose kai kur turėtų pradėti lynoti. Temperatūra irgi jau bus truputį žemesnė - 19-24 laipsniai šilumos.

Artėjant savaitės viduriui savo pozicijas dar labiau sustiprins žemo atmosferos slėgio sūkurys, tad lietūs jau bus gana dažni svečiai Lietuvoje, sakė sinoptikas.

ELTA
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта