Seimas apsisprendė: skiepytis atsisakę darbuotojai už COVID-19 testus turės susimokėti patys
Lietuva ir Baltijos šalys 19 10 2021 524 peržiūros

Seimas apsisprendė: skiepytis atsisakę darbuotojai už COVID-19 testus turės susimokėti patys

Seimas antradienį priėmė Vyriausybės teikiamas Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisas, numatančias, kad dėl COVID-19 profilaktiškai testuotis privalantys darbuotojai tai darytų savo lėšomis.

Balsavime registravosi 71 Seimo narys. Už įstatymo pataisą balsavo 65 Seimo nariai, prieš – 2, susilaikė 3 parlamentarai.

Šiomis pataisomis, kurias priėmė Seimas, numatoma, kad darbuotojų, kuriems yra numatytas privalomas profilaktinis testavimas, sveikatos patikrinimai dėl COVID-19 ligos bus finansuojami nebe iš valstybės biudžeto, o darbuotojo arba, jei darbdavys taip nusprendžia, – darbdavio lėšomis.

Vis tik numatomos dvi išimtys, kai sveikatos patikrinimai ir toliau bus finansuojami valstybės. Projekte numatoma, kad testai bus finansuojami iš valstybės biudžeto, kai bus neužtikrintas vakcinų prieinamumas, taip pat tais atvejais, kai darbuotojas negali pasiskiepyti dėl medicininių kontraindikacijų.

Šis Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pakeitimas įsigalios nuo gruodžio 1 d.

Šiai iniciatyvai prieštaravo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos Seime atstovai. Jie siūlė, kad būtų palikta įprasta tvarka, kai už privalomus profilaktinius testus moka valstybė.

„Manome, kad ne laikas yra atsisakinėti tokių priemonių, kurios veikia nuo pat pandemijos valdymo pradžios“, – sakė LVŽS frakcijos atstovas Aurelijus Veryga.

Šiam LVŽS frakcijos atstovų pasiūlymui buvo nepritarta.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Savo ruožtu Darbo partijos frakcijos Seime atstovai siūlė besimokantiems mokyklose pagal bendrojo ugdymo ir (ar) formaliojo profesinio mokymo programas bei aukštųjų mokyklų studentams sudaryti galimybes testuotis valstybės lėšomis, tačiau ir šiam pasiūlymui Seimas nepritarė.

„Skiepadieniui“ nepritarta

Tuo tarpu Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ atstovai pateikė pasiūlymą dėl „skiepadienio“ COVID-19 pasiskiepijusiems darbuotojams.

Seimo nariai Tomas Tomilinas ir Linas Kukuraitis siūlė, kad darbdavys, darbuotojo prašymu, trijų parų laikotarpyje po skiepo nuo užkrečiamosios pandemiją sukėlusios ligos, dėl kurios yra paskelbta valstybės lygio ekstremali situacija ar karantinas, privalėtų suteikti darbuotojui vieną laisvą dieną, sumokėdamas darbuotojui jo vidutinį darbo užmokestį.

Šiam siūlymui Seimas apsisprendė nepritarti.


ELTA

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта