Svarbu: dėl sniego ant statinių
Visagine 09 01 2024 611 peržiūros

Svarbu: dėl sniego ant statinių

Raginame statinių savininkus ir naudotojus nepalikti sniego dangos ant statinių, kad artimiausiomis dienomis (prasidėjus atodrėkiui) ji nepažeistų stogo ar net pastato konstrukcijų.

Ant pastatų stogų ir kitų konstrukcijų formuojasi varvekliai. Krintantys ledo gabalai ir sušalęs sniegas gali sukelti ne tik pavojų vienur ar kitur pastatytiems automobiliams, bet ir sužaloti praeivius.

Vadovaujantis statybos techninio reglamento STR 1.07.03:2017 „Statinių techninės ir naudojimo priežiūros tvarka, naujų nekilnojamojo turto kadastro objektų formavimo tvarka“ nuostatomis, pastatų savininkai ir naudotojai privalo užtikrinti saugų pastato naudojimą, maksimaliai sumažinti avarijų tikimybę, grėsmę žmonių gyvybei, sveikatai ar aplinkai.

Statinių savininkai ir naudotojai privalo nuolat stebėti sniego dangos storį ant stogų ir laiku valyti nuo jų susikaupusį sniegą bei ledą. Valant stogus ar daužant varveklius, taip pat reikėtų aptverti teritoriją, kad krintantis sniegas ar varvekliai neužkristų ant praeivių ir jų nesužalotų. Specialistų teigimu, net ir 15 centimetrų ilgio varveklis kelia pavojų.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Gyventojai atlydžio metu turėtų būti itin atidūs: prieš išeinant iš namų patartina gerai apsižvalgyti, nevaikščioti arti aukštų pastatų, nestatyti prie jų bei apsnigtų medžių automobilių.

Visagino savivaldybės administracijos informacija

Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Naujovės parduotuvėje BOHEMIA

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта