Už kiaušinius - pusė milijono litų pajamų vos per keturis mėnesius
Įvykiai ir kriminalas 09 07 2012 717 peržiūros

Už kiaušinius - pusė milijono litų pajamų vos per keturis mėnesius

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Kauno apygardos valdyba kartu su Kauno apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl 53-jų metų E. K., organizavusio šešėlinę prekybą kiaušiniais Vilniaus Halės ir Kalvarijų turgavietėse.:::Vilniečiui pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo ir neteisėto vertimosi ūkine komercine veikla.

Nustatyta, kad įtariamasis Halės ir Kalvarijų turgavietėje penkioms moterims savo lėšomis buvo nupirkęs verslo liudijimus, kad jos galėtų prekiauti šviežiais kiaušiniais. Vyriškis ne tik turgavietėse nuomojo prekybos vietas, bet ir moterims mokėjo sutartą atlyginimą, o šviežius kiaušinius tiekdavo iš Arimų g., Vilniuje, nuomojamo angaro.

Atskleista, kad šviežius kiaušinius E. K. užsakinėjo tiek savo, tiek moterų, kurioms buvo nupirkęs verslo liudijimus, vardu. Tiekėjams iš Lenkijos ir Lietuvos neoficialiai apmokėdavo savo piniginėmis lėšomis.

Paskaičiuota, kad per keturis šešėlinės prekybos mėnesius 53-ejų metų įtariamasis gavo beveik pusę milijono litų pajamų. Nustatyta, kad tyčia neįsiregistravęs PVM mokėtoju, į valstybės biudžetą E. K. nesumokėjo beveik 60 tūkstančių litų pridėtinės vertės mokesčio.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Už neteisėtą prekybą kiaušiniais ir sukčiavimą įtariamajam gresia maksimali iki aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmė. Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus m. 1-ajam teismui.

fntt.lt

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта