Ukrainai paremti įsigytoms prekėms ir paslaugoms taikoma PVM lengvata
Lietuva ir Baltijos šalys 07 07 2022 445 peržiūros

Ukrainai paremti įsigytoms prekėms ir paslaugoms taikoma PVM lengvata

Europos Komisija leido valstybėms narėms, taip pat ir Lietuvai, laikinai netaikyti PVM iš trečiųjų šalių importuojamiems maisto produktams, antklodėms, palapinėms, elektros generatoriams ir kitai gyvybes gelbstinčiai įrangai, skirtai nuo karo nukentėjusiems Ukrainos gyventojams. Tokiomis pačiomis sąlygomis PVM lengvatas galima taikyti ir vidaus sandoriams: prekių tiekimas / paslaugų teikimas šalies teritorijoje apmokestinamas taikant 0 proc. PVM tarifą, o prekių įsigijimas iš kitų valstybių narių —neapmokestinamas PVM, informuoja Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

Šios priemonės taikomos atgaline data nuo 2022 m. vasario 24 d. ir galioja iki 2022 m. gruodžio 31 d.

„Lengvatos taikymas leis paramos gavėjams ar kitiems nelaimių padarinius šalinantiems asmenims už turimas lėšas įsigyti daugiau paramai skirtų prekių ir paslaugų“, – sako VMI Teisės departamento direktorė Rasa Virvilienė.

Kaip pažymima VMI pranešime, PVM bus netaikomas prekėms, kurias importuos/įsigys paramos gavėjai, kaip jie apibrėžti Labdaros ir paramos įstatyme, t. y. valstybinės organizacijos, įskaitant valstybines, viešąsias ir kitas viešosios teisės reglamentuojamas įstaigas, kompetentingų institucijų patvirtintos labdaros ar filantropinės organizacijos ir t.t.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Tam tikrais išskirtiniais atvejais asmenys, nepatenkantys į paramos gavėjų apibrėžtį, taip pat galės būti laikomi nelaimių padarinius šalinančiais asmenimis, kurių sudaromiems sandoriams bus taikomos PVM lengvatos.

 

ELTA

Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena
Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena

Ši sukaktis yra puiki proga atsigręžti ir įvertinti, kokį kelią nuėjo mūsų valstybė ir visuomenė per šiuos metus.

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта