URK svarstys rezoliuciją, kuria reiškiama parama Ukrainai
Lietuva ir Baltijos šalys 21 04 2021 490 peržiūros

URK svarstys rezoliuciją, kuria reiškiama parama Ukrainai

Seimo Užsienio reikalų komitetas (URK) trečiadienį ketina svarstyti rezoliucijos „Dėl provokuojančių Rusijos veiksmų prie Ukrainos sienos ir Narystės NATO veiksmų plano suteikimo Ukrainai“ projektą.

„Kaip ir užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis parodė lyderystę kartu su Baltijos šalių ministrais nuvykęs į Ukrainą ir iškėlęs Ukrainos klausimą Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrų susitikime, taip pat ir NATO ministrų susitikime, taip ir parlamentas savo lygiu bando visapusiškai demonstruoti tą palaikymą“, – Eltai teigė URK pirmininkas Žygimantas Pavilionis.

„Nes, kaip žinia, būtent politikai Vakarų šalių apsprendžia esmines gaires Rytų ar bet kokios kitos užsienio politikos, tai mes ruošiamės vizitams į Ukrainą“, – pridūrė jis.

Ž. Pavilionis akcentuoja, kad rezoliucija rengiama gegužės 12-13 d. vyksiančiam Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen vizitui į Ukrainą.

„Šiame vizite dalyvausiu ir aš, ir Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas, kuris kartu yra ir Ukrainos grupės pirmininkas. Tai šiam vizitui mes ruošiame rezoliucija, kurią tikimės trečiadienį patvirtinti Užsienio reikalų komitete“, – sakė komiteto pirmininkas.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Politikas viliasi, kad Seimas dėl rezoliucijos galėtų balsuoti balandžio pabaigoje.

„Rezoliucija mes išdėstytume esmines Lietuvos gaires ir kreiptumėmės į Vakarų šalių parlamentus, siekiant, kad ir jie panašias pozicijas užimtų. Pasakydami „ne“ agresijai, aiškiai įvardindami tuos teroristinius veiksmus okupuotose teritorijose ir siūlydami suteikti Ukrainai vienokią ar kitokią paramą tiek ekonominę, tiek politiniais sprendimais“, – paaiškino Ž. Pavilionis.


ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта