V. Blinkevičiūtė: elektros kainos kompensavimas nėra skirtas tiems, kam labiausiai reikia
Lietuva ir Baltijos šalys 25 11 2022 374 peržiūros

V. Blinkevičiūtė: elektros kainos kompensavimas nėra skirtas tiems, kam labiausiai reikia

Socialdemokratų partijos lyderė Vilija Blinkevičiūtė teigia, kad 2023 metų biudžete numatytas elektros kainų dalies kompensavimas gyventojams nėra socialiai taiklus, nes paramą gaus ir pasiturintys asmenys, kuriems ji nereikalinga.

„Negali būti kompensacijos visiems vienodai. Yra tų, kurie uždirba šimtus tūkstančių ar netgi milijonus eurų ir iš tikrųjų naudoja tą elektros energiją, vaizdingai pasakius, baseinams apšildyti ir kitokiems, bet panašiems, tikslams. Tokie asmenys irgi gaus kompensaciją“, – penktadienį „Žinių radijui“ tvirtino V. Blinkevičiūtė.

Partijos lyderė paminėjo, kad Europos Komisija irgi yra išreiškusi neigiamą požiūrį į taip teikiamas kompensacijas, kadangi per mažai atsižvelgiama į labiausiai kainų pokyčių pažeidžiamus asmenis.

„Europos Komisija teigia, kad reikia diferencijuoti mokesčių mokėtojams valstybės paramą. Ir tuos paramos pinigus skirti tiems žmonėms, kurių pajamos yra mažiausios arba vidutinės, kuriems iš tikrųjų sunku išgyventi tokį laikotarpį“, – komentavo V Blinkevičiūtė.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

ELTA primena, kad 2023 m. biudžete dujų ir elektros kainų dalies kompensavimui gyventojams numatyta 812 mln. eurų.

Gyventojams visuomeninio tiekimo kaina bus fiksuojama ties 28 ct/kWh, o nuo liepos – 33 ct/kWh. Nepriklausomą elektros tiekėją pasirinkusiems vartotojams būtų taikoma iki 35 ct/kWh kompensacija.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта