V. Pranckietis ragina Prezidentę pasiaiškinti
Lietuva ir Baltijos šalys 02 05 2018 865 peržiūros

V. Pranckietis ragina Prezidentę pasiaiškinti

Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis ragina Prezidentę Dalią Grybauskaitę pasiaiškinti dėl ažiotažą sukėlusio jos susirašinėjimo su korupcija kaltinamu buvusiu liberalu Eligijumi Masiuliu. 

„Žmonės yra sujaudinti šitos situacijos, ir būtų gerai, kad pati Prezidentė atsakytų tiesiogiai žmonėms, nes ją tiesiogiai rinko žmonės ir jie laukia jos pačios žodžių“, - „Žinių radijui“ kalbėjo V. Pranckietis, pavadindamas pačią situaciją neeiline. 

Seimo Pirmininko nuomone, paviešintas laiškų turinys yra negeras bei nekorektiškas. Tačiau, pabrėžė V. Pranckietis, būtina dar išsiaiškinti, ar siųsti laiškai tikrai yra D. Grybauskaitės.

„Aš manau, kad tai yra žodžių, nevartotinų ir privačiuose pokalbiuose. Bet pirmiausia turėtume atsakyti, ar tikri tie laiškai“ - kalbėjo V. Pranckietis, akcentuodamas, kad pati Prezidentė turėtų į tai atsakyti. 

„Jeigu jie tikri - tai yra negeri žodžiai surašyti“, - apibendrino V. Pranckietis. 

Portalas Lrytas.lt paviešino, kaip skelbiama, Prezidentės Dalios Grybauskaitės ir korupcija kaltinamo Eligijaus Masiulio susirašinėjimo ištraukas. Kaip teigiama, elektroniniai laiškai rašyti 2014-2016 metais.

Skelbiama, kad Prezidentė neva per elektroninį paštą tulpes@lrpk.lt nevengė kritikuoti politikų ir žurnalistų.

Viename iš laiškų, kuriuose kalbėta apie būsimus 2016 m. Seimo rinkimus, D. Grybauskaitė Saulių Skvernelį įvardino „pavojingu populistu“.

„Jau dabar yra pavojingas populistas, bus tik dideliu pagreičiu blogiau“, - viename iš tariamai paviešintų laiškų rašė D. Grybauskaitė.

Taip pat skelbiama, kad šalies vadovė ragino E. Masiulį įtikinti tuomet valdžioje buvusius Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) politikus nesuteikti S. Skverneliui ministro posto, jei jis pereitų į nekoalicinę partiją.

Skelbiamose tariamo susirašinėjimo ištraukose D. Grybauskaitė, kalbėdama apie kandidatus į generalinio prokuroro pareigas, reiškia nepasitenkinimą LNK žurnalisto Tomo Dapkaus kalbomis. Prezidentė E. Masiuliui rašo, kad T. Dapkus kalba nesąmones apie Evaldą Pašilį, ir ragino perduoti linkėjimus „MG Baltic“ vadovui Dariui Mockui, kad šis patrauktų „savo skaliką“. Šio raginimo E. Masiulis sulaukė, kai jis Prezidentę pasveikino elektroniniu laišku apsisprendus teikti trečią kandidatą į Generalinės prokuratūros vadovus.

Prezidentūra nekomentuoja paskelbtų laiškų ištraukų. Pasak Prezidentūros, teismas šiuo metu nagrinėja politinės korupcijos bylą, kurioje E. Masiulis yra kaltinamas kyšio paėmimu, prekyba poveikiu ir neteisėtu praturtėjimu. 

Prezidentūra akcentuoja, kad metamos visos priemonės politizuoti bylą ir paveikti bylos eigą bei baigtį.

ELTA

Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Balandžio mėnesio pasiūlymai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта