V. Zelenskis: reikia išgyventi šią istorinę žiemą
Pasaulyje 25 11 2022 466 peržiūros

V. Zelenskis: reikia išgyventi šią istorinę žiemą

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ragina Europą išlikti vieninga ir drauge išgyventi artėjančią žiemą, kuri, pasak jo, bus istorinė. Taip Kyjivo lyderis teigė penktadienį Vytauto Didžiojo Universitete (VDU) vykstančiame tarptautiniame simpoziume „Europos idėja“. Ukrainos vadovas dėkojo Vakarų lyderiams už teikiamą nenuilstančią paramą ir veiklumą.

„Mums reikia išgyventi šią žiemą, nes ši žiema bus istorinė žiema. Reikia prisiminti ne tik liūdinančius dalykus, bet ir tai, kas daro mus stipresniais, kas leidžia mums kasdien kovoti ne tik už savo laisvę, bet ir už vieningą Europą“, – į Kaune susirinkusius tarptautinio simpoziumo „Europos idėja“ dalyvius kreipėsi Kyjivo lyderis.

Ukrainos prezidentas akcentavo, kad šiandien Europa yra kaip niekada vieninga ir siekia bendrų tikslų, „kurie prieš keletą metų atrodytų neįmanomi“. Remdamasi demokratinėmis vertybėmis, V. Zelenskio manymu, Europa gali nugalėti ir kovą prieš Maskvos agresorių.

„Matome, kad Europoje jau keletą dešimtmečių siekiame bendrų vertybių. Mūsų situacija parodo, kad Europa iš tikrųjų veikia ir apsaugo teisingumą. Ne tik kalba apie vertybes, bet ir supranta, apie ką kalba. Ir tomis vertybėmis vedina Europa gali nugalėti“, – kalbėjo jis.

„Europa yra susivienijusi, siekia bendrų politinių rezultatų. Europa išmoko istorines pamokas, suprato savo klaidas ir, kalbant apie ateitį, ateities kartų gerovės kūrimą, stengiasi jų vengti. Europos lyderiai saugo tai, kas mus visus vienija“, – pridūrė Ukrainos vadovas.

Siekiant atsilaikyti prieš Rusijos terorą, V. Zelenskis atkreipė dėmesį į energetinės nepriklausomybės svarbą – jis pabrėžė, kad Baltijos šalys šiuo klausimu demonstruoja lyderystę ir teikia pagrįstus siūlymus kitoms šalims.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

„Mūsų misija – kad Europa pagaliau įveiktų Rusijos šantažą energetikos srityje. Tapkime nepriklausomi nuo Rusijos energetikos, neleiskime uždirbti iš energijos išteklių pardavimo. (...) Nuo šiol Europos energetinis saugumas turėtų būti paremtas solidarumu“, – nurodė jis.

Savo kalboje V. Zelenskis kvietė Briuselio lyderius nedelsti ir kuo greičiau svarstyti pilnateisę Ukrainos narystę Europos Sąjungoje (ES).

„Greitis turėtų būti taikomas ir mūsų priėmimui į Europos Sąjunga, nes mes aktyviai dirbame, stengdamiesi įvykdyti visus reikalavimus, kurie yra keliami valstybėms-kandidatėms. Ukraina yra demokratinė valstybė, Ukraina yra stipri, laisva. Tokia ji ir išliks. O Europa užtikrina ilgalaikį saugumą ir laisvę – ir tokia išliks ne tik Ukrainai, bet ir visam kontingentui“, – tvirtino jis.


ELTA

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта