V. Zelenskis vėl kreipėsi į G20: „Tarp jūsų yra teroristinė valstybė“
Pasaulyje 16 11 2022 316 peržiūros

V. Zelenskis vėl kreipėsi į G20: „Tarp jūsų yra teroristinė valstybė“

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienį G20 šalių vadovams pareiškė, kad tarp jų yra „teroristinė valstybė“, ir apkaltino Rusiją dėl raketos smūgio į Lenkiją, per kurį žuvo du žmonės.

Kalbėdamas vaizdo ryšiu, V. Zelenskis pavadino šį smūgį „tikruoju Rusijos pareiškimu G20 aukščiausiojo lygio susitikimui“, sakoma jo kalbos kopijoje, kurią matė agentūra AFP.

Lenkija pareiškė, kad nėra aiškių įrodymų, kas paleido raketą, o JAV prezidentas Joe Bidenas teigė, kad „mažai tikėtina“, jog ji buvo paleista iš Rusijos, o ši išvis neigia su tuo susijusi.

Tačiau V. Zelenskis nedelsdamas pirštu bedė į Rusiją, kuri antradienį visoje Ukrainoje surengė daugybę raketų atakų, milijonus namų ūkių palikusių be elektros energijos.

Trečiadienį jis antrą kartą kreipėsi į G20 viršūnių susitikimą, tačiau kai kurie vadovai jau buvo išvykę iš Indonezijos Balio salos, kurioje vyksta susitikimas. Tarp tokių buvo Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, išskridęs antradienio vakarą.

Tie, kurie liko, išklausė V. Zelenskio žodžius G20 vadovų susitikimui: „Tarp jūsų yra teroristinė valstybė, ir mes nuo jos ginamės. Tokia yra tikrovė“.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

V. Zelenskis, kuris antradienį vaizdo ryšiu kreipėsi į lyderius, ragindamas nutraukti karą, paragino „greitai reaguoti“ į smūgį Lenkijoje.

Tačiau jo sąjungininkai buvo atsargūs, o J. Bidenas teigė, kad bet koks atsakas bus tik atlikus tyrimą.

„Ketiname tiksliai išsiaiškinti, kas įvyko, ir tada kartu nuspręsime, ką daryti toliau“, – sakė jis po susitikimo su Didžiojo septyneto (G7) ir kitais sąjungininkais viršūnių susitikimo kuluaruose.

Jis taip pat sakė, kad „preliminari informacija“ rodo, jog raketa buvo paleista ne iš Rusijos. „Mažai tikėtina... kad ji buvo paleista iš Rusijos, – sakė jis. – Bet pamatysime“.


AFP-ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта