Vasario 16 d. į Visaginą atvyks ypatingas svečias
Visagine 09 02 2024 869 peržiūros

Vasario 16 d. į Visaginą atvyks ypatingas svečias

Lietuvos idėją daugiau negu šimtą metų, per kuriuos vieną okupacinę valdžią keitė kita, išlaikė ne kas kitas, bet šia idėja tikėję žmonės. Būtent dėka jų Lietuvai pavyko pasinaudoti dinamiškomis istorinėmis aplinkybėmis ir 1918 m. vasario 16 d. Lietuvos Taryba vienbalsiai priėmė ir paskelbė Lietuvos Nepriklausomybės aktą. Vienas šių žmonių – kompozitorius, dailininkas, chorvedys, kultūros veikėjas M. K. Čiurlionis.

Vasario 16 d. į Visaginą atvyks ypatingas svečias - pianistas ir Čiurlionio proanūkis Rokas Zubovas ir jo žmona Sonata. Kartu jie pradėjo muzikuoti kaip fortepijoninis duetas gyvendami JAV. Debiutinis dueto koncertas įvyko Chicagoje 1997 metais ir vėliau koncertavo Kanadoje, Argentinoje, Urugvajuje, Prancūzijoje, Liuksemburge, Belgijoje, Anglijoje, Airijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje, Italijoje ir kt.

Jau greitai jie pristatys ir pas mus daugiadisciplininę programą, pristatančią Lietuvos tapytojo, kompozitoriaus ir rašytojo M.K. Čiurlionio paveikslus, muziką ir literatūros kūrinius.

Vasario 16 d. PROGRAMA (Parko g. 7, VKC Draugystė)

15.00 - Visagino moksleivių kūrinių parodos ČIURLIONIO PASAULIS VAIKŲ AKIMIS atidarymas
16.00 - M. K. ČIURLIONIS. KELIAS LINK GARSOVAIZDŽIŲ | Fortepijoninis duetas: Rokas ir Sonata Zubovai

Koncerto metu M. K. Čiurlionio kūrinius atliks ir jaunieji VKMA talentai: Darina Čepiolkina (fortepijonas, mokytoja Natalja Beločkina) ir Marija Kaleničenko (fortepijonas, mokytoja Karina Gurina).

Visagino savivaldybės administracijos informacija

 

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта