V.Dileinė  apie pacientų registracijos naujoves
Visagine 15 06 2018 1360 peržiūros

V.Dileinė  apie pacientų registracijos naujoves

Kaip informavo Visagino poliklinikos direktorė Violeta Dilienė, jau nuo naujųjų metų Lietuvoje planuojama įvesti bendrąją elektroninės pacientų registracijos sistemą. Elektroninė registraciją bus išskirstyta per visą priėmimo laiką, tad nebeliks laiko skubių pacientų priėmimui. 

«Šiuo metu mes turime 2 valandas skirtas priėmimui be išankstinės registracijos - tiems, kas staiga susirgo. Pagal reikalavimus, per šį laiką turėtų būti priimti 8 pacientai, bet yra priimama 16 arba net po 20 sergančių,- papasakojo V. Dilienė. - Pagal ministro įsakymą sunkiai sergančius būtina priimti pirmos paros bėgyje, paūmėjusiam susirgimui - 5 parų bėgyje, Bet pas mus priimami yra visi, nes sunku atskirti sunkų susirgimą nuo paūmėjusio ».

Tad kaip gi vyks skubios pagalbos reikalaujančių pacientų priėmimas? Atsakydama į šį klausimą V. Dilienė paaiškino, kad kol kas nėra ministro įsakymo. «Kada jis bus paskelbtas, turės būti nuspręsta dėl skubaus priėmimo reikalaujančių pacientų arba šis klausimas bus perduotas poliklinikai spręsti pagal savo vidaus taisykles», - pasakė poliklinikos direktorė.

Taip pat VPSPC vadovė užsiminė ir apie elektroninės registracijos sistemos pliusus: «Registracijos metu pacientai nurodo savo telefono numerį ir elektroninio pašto adresą. Planuojama, kad pacientai gaus įvairią informaciją dėl sveikatos patikros programų, priminimus ,dėl apsilankymo pas gydytoją, laiko».

Į klausimą kaip bus su pagyvenusiais asmenimis, kuriems tikrai bus sunku susitvarkyti su elektronine registracija. V. Dilienė pasakė, kad jie gali kreiptis į registratūrą, kuri juo užregistruos sistemoje.

«Sveikatos apsaugos ministras dirba, laukiame ir kitų naujovių, bet apie juos informuosime kiek vėliau», - pasakojo Visagino poliklinikos direktorė besibaigiant pokalbiui.

Ina Negoda

Straipsnį vertė Lina Latyševa

news.tts.lt


Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта