Vietinė rinkliava už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą
Visagine 15 03 2024 233 peržiūros

Vietinė rinkliava už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą

Visagino savivaldybės administracija informuoja, kad vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą pranešimai už 2024 metų pirmą pusmetį yra pateikti savitarnos svetainėje https://rinkliava.visaginas.lt, taip pat elektroniniu paštu įmonėms, įstaigoms, organizacijoms ir gyventojams, kurie išreiškė norą gauti mokėjimo pranešimus elektroniniu būdu ir pateikė elektroninio pašto adresus.

Mokėjimo pranešimai pateikti tik už 2024 metų pirmą pusmetį, nes iki šios dienos Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba nėra nustačiusi Utenos regiono atliekų tvarkymo kainos Utenos atliekų tvarkymo centrui. Vadovaujantis atliekų tvarkymo įstatymo nuostatomis, kai yra patvirtinama regioninė kaina, savivaldybės taryba per 3 mėnesius turi patvirtinti naujus arba senus vietinės rinkliavos dydžius.

Primename, kad sumokėti už vietinę rinkliavą elektroniniu būdu galite per banką, naudodamiesi savitarnos svetaine arba pasinaudoję mobiliąja programėle „Perlas GO“. Taip pat tai padaryti galite turint spausdintą mokėjimo pranešimą – „Maxima“ kasose ir Perlas terminaluose.

Įmonėms, įstaigoms, organizacijoms, kurios naudojasi individualiais konteineriais – prašome atkreipti dėmesį į mokėjimo pranešime esančią papildomą eilutę „Perskaičiavimas už 2023 m. viršytą minimalų konteinerių ištuštinimą“. Tai reiškia, kad jūsų naudojamų konteinerių faktiniai pakėlimai už 2023 metus viršijo nustatytas minimalias pakėlimų normas.

Visagino savivaldybės administracija papildomai informuoja, kad gyventojų pašto dėžutes netrukus pasieks popieriniai mokėjimo pranešimai.

Taip pat kviečiame ir net raginame savitarnos svetainėje atsisakyti popierinių mokėjimo pranešimų – taip kartu kursime ir puoselėsime tvaresnę aplinką.

Daugiau informacijos rasite mūsų tinklalapyje, kurio nuoroda: https://www.visaginas.lt/gyventojams/vietine-­rinkliava-uz-atlieku-­surinkima-ir-tvarkyma/26 arba savitarnos svetainėje https://rinkliava.visaginas.lt. Taip pat darbo laiku galite kreiptis tel. +370 386 31 432, +370 386 60 559, adresu Parko g. 14, Visaginas kab. 416a arba el. paštu vietinerinkliava@visaginas.lt.

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта