Visagine toliau darbuojasi sukčiai
Įvykiai ir kriminalas 02 02 2022 1089 peržiūros

Visagine toliau darbuojasi sukčiai

Sausio 27 d. į komisariatą kreipėsi santaupų netekusi Visagino miesto gyventoja.

Tą dieną ji sulaukė net dviejų skambučių iš ,,Swedbank" darbuotoja prisistačiusios moters. Apsukri melagė įtikino, kad iš pranešėjos sąskaitos kažkas bando pasisavinti pinigus, todėl nedelsiant ji turi atskleisti savo elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenis. Tokiu būdu iš pranešėjos sąskaitos buvo pasisavinta apie 2300 eurų.

Primename, kad nenukentėti nuo sukčių padės tik atsargumas, budrumas ir kritinis mąstymas. Išsiugdykite savyje įgūdį, sulaukus bet kokio pasiūlymo, bendraujant su nepažįstamais asmenimis, informaciją vertinti kritiškai, užduokite sau klausimą ,,Ar tai tikra, o gal tai sukčiai?"

Sulaukę skambučio iš nepažįstamų asmenų, kurie prašo suteikti informaciją apie Jūsų finansinę padėtį, prašo atskleisti banko duomenis, nutraukite pokalbį, niekada neteikite jokių duomenų, geriausias sprendimas – patys susisiekite su banko atstovais oficialiai skelbiamais arba sutartyse nurodytais telefonų numeriais, el. pašto adresais.

Svarbu - bankas niekada neprašo atskleisti prisijungimo duomenų, slaptažodžių, PIN kodų ar kitos asmeninės informacijos.


Saugokite save ir savo turtą.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Visagino policijos komisariato informacija

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта