Visagino ligoninės slaugos skyriui 20 metų! (Vaizdo reportažas)
Visagine 19 09 2018 2299 peržiūros

Visagino ligoninės slaugos skyriui 20 metų! (Vaizdo reportažas)

Rugsėjo 18 dieną Visagino ligoninė atšventė didžiausio savo skyriaus, slaugos ir palaikomojo gydymo skyriaus, dvidešimtmetį. 

Šiai dienai jame priskaičiuojama 70 gulimų vietų, iš kurių 35 yra įrengtos pačiame slaugos skyriuje, o likusios vietos paskirstytos kituose ligoninės aukštuose.

Iš esmės, su šiuo dvidešimties metų jubiliejumi, galima pasveikinti ir kitus ligoninės darbuotojus.

Slaugos ir palaikomojo gydymo skyrius - išskirtinis: pacientai čia praleidžia po kelis mėnesius, o kai kurie ir metus, gaudami jiems reikiamą slaugą ir gydymą.

Dauguma slaugos skyriaus darbuotojų, o jų daugiau nei 20 žmonių, čia dirba nuo skyriaus veiklos pradžios. Sunku įvertinti profesionalumą, atsidavimą darbui to personalo, kuris prižiūri ligonius, kurių dauguma yra prikaustyti prie ligoninės lovų.

“Čia slaugomi patys sunkiausi ligoniai ir, deja, daugumai iš jų čia baigiasi ir jų gyvenimas”, pažymėjo ligoninės direktorius Kastytis Matulevičius.

Pasveikinti slaugos skyriaus personalą ir padėkoti už sunkų darbą, už jo gailestingumą atėjo merė Dalia Štraupaitė ir administracijos direktorius Sergejus Mickevičius.

“Niekur kitur Lietuvoje nesu sutikusi tokio šilto elgesio su pacientais, kaip mūsų ligoninėje. Svarbiausia joje ne pastatas, ne įranga, o jūs - žmonės, kurie gydo pacientus ir juos prižiūri”, - pasakė miesto merė. 

Mickevičius taip pat pasveikino ligoninės personalą ir įteikė dovaną.

Taip pat pasisakė ir, slaugos ir palaikomojo gydymo skyriaus vedėja, Tatjana Aksinenko. Ji padėkojo ligoninės direktoriui ir miesto vadovams už naujos ventiliacinės sistemos įrengimą, kuri palengvino pacientų buvimą skyriuje ir personalo darbą.

Po iškilmingos dalies buvo surengtas pasisėdėjimas prie arbatos, į kurį buvo pakviesti ir visų tų skyrių, kuriuose guli slaugos skyriaus pacientai, darbuotojai.

Šio neformalaus pasisėdėjimo metu merė Dalia Štraupaitė išsakė savo dėkingumą Visagino ligoninės gydytojams ir visam personalui, skirdama ypatingą dėmesį tiems, kas joje dirba ilgiausius metus.

Plačiau apie renginį skirtą Visagino ligoninės slaugos ir palaikomojo skyriaus dvidešimtmečiui, ir jo metu vykusią naujos ventiliacinės sistemos prezentaciją, žiūrėkite mūsų vaizdo reportaže (rusu kalba).



Ina Negoda

Vertė Lina Latyševa

news.tts.lt

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта