Visagino policijos komisariatas informuoja
Visagine 12 11 2019 1555 peržiūros

Visagino policijos komisariatas informuoja

Kelyje, kaip ir gyvenime, esame ne vieni – mūsų keliauja daug. Dėl to dalyvaujant viešajame eisme būtinos taisyklės – Kelių eismo taisyklės, t. y. tam tikros žinios, savisauga, rūpestingumas, vienas kito saugojimas, kartu – ir atsakomybė. Kelių eismo taisyklėse aiškiai reglamentuota bendroji ir pagrindinė eismo dalyvių pareiga – savitarpio pagarba ir atsargumas.

Kiekvienais metais pasaulyje eismo įvykiuose žūsta daugiau nei vienas milijonas žmonių, apie 50 milijonų sužeidžiama, daugelis jų lieka neįgalūs. Kiekvieną parą pasaulyje eismo įvykiuose žūsta 3 500 žmonių. 

Šiais metais per devynis mėnesius šalies keliuose per eismo įvykius žuvo 132 gyvybių.

Remiantis statistinėmis duomenimis – Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Visagino policijos komisariate per 10 mėnesių buvo pradėta 16 ikiteisminių tyrimų dėl vairuotojų padarytų nusikalstamų veikų, t. y. transporto priemonių vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas. Nustatyta 14 atvejų, kai transporto priemones vairavo vairuotojai apsvaigę nuo alkoholio, narkotinių ar psichotropinių medžiagų, 609 greičio viršijimo atvejai, 30 – neblaivūs dviratininkai, 112 pažeidimų padarė pėstieji. Eismo įvykiuose žuvo vienas žmogus, sužeistų – 5.

Žuvusieji – ne tik skaudi netektis artimiesiems… Tai priminimas ir įspėjimas mums, kad  padarytos klaidos neištaisomos: svarbiausia žmogaus teisė – gyventi – buvo pažeista negrįžtamai.

Būkite atsargūs keliuose, nepažeidinėkite kelių eismo taisyklių, tamsiu paros metu, ar esant blogam matomumui su savimi visada turėkite atšvaitą, arba dėvėkite šviesą atspindinčią liemenę. Tik būdami atsakingi ir atsargūs mes išvengsime nelaimių.

Branginkime kiekvieną gyvybę!!!




Policijos komisariato informacija

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта