Vitalius Besakirskas: “Šiandien Visaginas – savo unikalumą išsaugojęs miestas, gyvas, dinamiškas, traukiantis naujus žmones”
Rinkimai 2023 20 02 2023 424 peržiūros

Vitalius Besakirskas: “Šiandien Visaginas – savo unikalumą išsaugojęs miestas, gyvas, dinamiškas, traukiantis naujus žmones”

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Visagino skyriaus vardu atsiskaitau už nuveiktą darbą. Prieš ketverius metus mes subūrėme komandą iš profesionalų, kurie realizavo save pačiose įvairiausiose veiklos srityse įgyvendindami savo pašaukimus. Visaginui reikėjo, kad būtent tokie žmonės ateitų vietoj politikierių, kurie labiausiai išsilavinusį ir talentingiausią šalies miestą privedė prie suirutės ir depresijos.

Pirmą kartą kandidatu į merus tapo atominės energetikos ir ekonomikos specialistas, puikiai suprantantis gyventojų problemas ir gebantis jas išspręsti. Dėl jūsų palaikymo ir jūsų pasitikėjimo galėjome vos per vieną kadenciją pakeisti situaciją ir pasiekti realių rezultatų. Šiandien Visaginas – savo unikalumą išsaugojęs miestas, gyvas, dinamiškas, traukiantis naujus žmones.

Nors, tiesą sakant, kadencija praėjo tarsi sūpuoklėse. Mes pradėjome dirbti remiami Vyriausybės ir Seimo.Išjudinome nuolatos strigusius projektus, jūsų priesakus pavertėme konkrečiais pasiūlymais ministerijoms ir žinyboms.

Tačiau greitai mus visus užklupo pandemija. Didelis visaginečiu sutelkimas ir aukšta mūsų kultūra padėjo įveikti sunkumus. Susirgę asmenys ir tie, kurie turėjo izoliuotis, Savivaldybės sąskaita buvo apgyvendinti rekreacijos paslaugų centro filiale „Visagino parkas“, čia gavo medicininę pagalbą ir maitinimą. Žiniasklaidos priemonės iš pradžių išpūtė sensaciją apie sergamumo lygį Visagine, tačiau vos vakcina tapo prieinama, mes pasiekėme puikių rezultatų pagal paskiepytų skaičių.

Nerimą kelianti padėtis šalyje ir pasaulyje, daugelio žiniasklaidos priemonių nuolatos sureikšminami neigiami dalykai lėmė Vyriausybės pasikeitimą. Vilniečiai ir kauniečiai patikėjo konservatorių ir liberalų pažadais. Žmonės pamiršo, kad jie daug metų pralaimėdavo rinkimus ne dėl prastų lozungų, o dėl prasto savo darbo.

Ir koks rezultatas? Vietoj žadėtų reformų – didžiausia infliacija Europos Sąjungoje ir nauji mokesčiai. Vokiški ir prancūziški produktai mūsų parduotuvėse kainuoja brangiau negu Vokietijoje ir Prancūzijoje, o infliacija ten du–tris kartus mažesnė. Esu verslininkas, tad galiu aiškiai pasakyti, kad ekonominė ir finansinė mūsų Vyriausybės politika – tai atsitiktinis chaotiškų sprendimų rinkinys. Mes tampame ne turtinga, o brangi šalis.

Chaosas, be abejo, neaplenkė ir Visagino. Patvirtintas saulės jėgainės įrengimo projektas pakibo kažkur sostinėje. Europos Sąjungos žadėti keturi milijonai eurų greičiausiai mūsų taip ir nepasieks. Mums teko atremti ir mėginimus uždaryti ligoninę, ir idėją sujungti garsųjį mūsų technologijos ir verslo profesinio mokymo centrą su Utenos kolegija.

Mes su meru ir koalicijos partneriais supratome, kad esant tokiai situacijai galime pasikliauti tiktai savo pačių jėgomis, miesto ištekliais ir europiniu finansavimu. Susitelkėme į infrastruktūrą ir socialinę sritį, sporto, švietimo ir kultūros plėtrą.

Kiekviena veiklos kryptimi pasiekėme realių rezultatų: tai nemokamas viešasis transportas, šimtai vaikų ir suaugusiųjų užsiimančių menine kūryba bei sportu, mūsų jaunuolių laimėjimai ir pasiekimai, remontuojamos mokyklos ir vaikų darželiai, išmokos gimus vaikui, baigta statyti irklavimo bazė, modernizuojami šilumos tinklai ir apšvietimo sistema, šiemet bus rekonstruota dalis Sedulinos alėjos ir fontanas,, rekonstruotas stadionas ir pastatyta autobusų stotis. Savivaldybė padėjo bendrovei „Intersurgical“ pradėti darbą per trumpiausią laiką, ko pasekoje sukurta apie 250 naujų darbo vietų.

Visa tai ir daug kas kita pritraukia investicijas bei žmogiškąjį kapitalą ir skatina naujų darbo vietų kūrimą. Pagaliau tai lemia komfortišką ir saugų gyvenimą, užtikrintą senatvę ir ryškią, įdomią vaikystę. Visaginas pirmą kartą per daugelį metų pradėjo augti, plėtotis ir traukti žmones iš visos Lietuvos.

Remdamiesi realiais rezultatais mes vėl einame į rinkimus ir prašome jūsų pratęsti pasitikėjimo mandatą Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Visagino skyriui bei miesto merui Erlandui Galaguzui. Paremkite mūsų kampaniją, ateikite pas mus savanoriauti, prisijunkite prie lankančių visaginiečius butuose ir agituojančių gatvėse. Kartu mes išsaugosime tai, kas Visagine svarbiausia, ir toliau kursime nauja.

 

Nuoširdžiai jūsų Vitalius Besakirskas

LŽVS Visagino skyriaus pirmininkas

Politinė reklama apmokėta iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos PK sąskaitos. Užsakymo nr. PR-2023/30.

 

Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Naujovės parduotuvėje BOHEMIA

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта