Vyriausybė nusprendė nuo rugsėjo 13 d. plačiau taikyti Galimybių pasą
Lietuva ir Baltijos šalys 04 08 2021 1166 peržiūros

Vyriausybė nusprendė nuo rugsėjo 13 d. plačiau taikyti Galimybių pasą

Ministrų Kabinetas trečiadienį vykusiame pasitarime iš esmės pritarė nutarimo projekto dėl valstybės lygio ekstremaliosios situacijos paskelbimo pakeitimams, kuriais numatyti reikalavimai ir sąrašas veiklų, kurias nuo rugsėjo 13 d. bus galima vykdyti tik pasiskiepijusiems, turintiems neigiamą COVID-19 testą ar koronavirusu persirgusiems asmenims. Šie reikalavimai nebus taikomi vaikams iki 16 metų.

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė pabrėžė, kad stebint viruso plitimo tendenciją, apie COVID-19 valdymo priemones buvo būtina pradėti galvoti jau dabar.

„Šįryt turėjome apie 180 lovų, kurios – ne reanimacinės ir daugiau kaip 20 reanimacinių. Bet matydami, kad kiekvieną dieną po 30 ir daugiau pacientų patenka į ligoninę, matyt, kad nėra labai sudėtinga prognozuoti. Ir dėl tos priežasties reikia ruoštis jau dabar“, – Vyriausybės posėdyje teigė I. Šimonytė.

Ministrė pirmininkė atkreipė dėmesį, kad naujų atvejų skaičius yra tiesiogiai susijęs su tomis amžiaus grupėmis, kuriose vakcinacijos laipsnis yra mažiausias.

„Jeigu rudenį, žiemą turėjome didžiausią atvejų skaičių grupėje 65+, tai yra vyresniokų, tai dabar 80 proc. atvejų yra žmonės iki 50 metų“, – sakė ji.

Neturint Galimybių paso po rugsėjo 13 d. nebebus įmanoma gauti kontaktinių paslaugų ir vykdyti veiklą parduotuvėse, jeigu jos neturi atskiro įėjimo iš lauko ir jų prekybos plotas yra didesnis nei 1500 kv. m., bei kurių pagrindinė veikla yra ne maisto, veterinarijos, pašarų gyvūnams, vaistinių, optikos prekių ir ortopedijos techninių priemonių pardavimas.  

Taip pat bus apribojamas sveikatos paslaugų teikimas, išskyrus būtinąją pagalbą, kuriai šie reikalavimai negalios. Operacijų vadovo sprendimu bus nustatyta, kad įėjimas į sveikatos priežiūros įstaigas planinėms paslaugoms gauti bus galimas tik turint neigiamą 48 val. testą, persirgus ar pasiskiepijus. Nemokamą testavimą sveikatos paslaugų suteikimui užtikrins Vyriausybė.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Be Galimybių paso nebebus galima užsisakyti smulkaus remonto paslaugų, jeigu kontaktas tarp paslaugos gavėjo ir paslaugos teikėjo trunka ilgiau nei 15 min., grožio paslaugų. Nepasiskiepijusiems, neturintiems neigiamo testo ir nepersirgusiems asmenims ketinama apriboti ir keleivių vežimo miesto ir priemiesčio, tarpmiestiniu ir tarptautiniu transportu, bibliotekų ir valstybės archyvų skaityklų paslaugas.

Be Galimybių paso nebebus galima dalyvauti uždarose ir atvirose erdvėse organizuojamuose komerciniuose ir nekomerciniuose kultūros, pramogų, sporto renginiuose, šventėse, mugėse, festivaliuose ir kituose tam tikrą laiką trunkančiuose organizuotuose žmonių susibūrimuose viešoje vietoje iš anksto nustatytu laiku.

Šioms veikloms su Galimybių pasu nebebūtų taikomi nosį ir burną dengiančių veido kaukių, respiratorių ar kitų priemonių dėvėjimo, atstumų laikymosi ir kiti reikalavimai, tačiau išliktų rekomendacijos. Veikloms, kurios būtų vykdomos be Galimybių paso, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytos epidemiologinės saugos priemonės ir toliau būtų privalomos. 

Vyriausybė šiuos reikalavimus dar galės koreguoti artimiausiame Ministrų Kabineto posėdyje.


ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта