Į „valstiečių“ frakciją ir partiją beldžiasi A. Dumbrava: prašymas jau parašytas
Lietuva ir Baltijos šalys 27 01 2020 991 peržiūros

Į „valstiečių“ frakciją ir partiją beldžiasi A. Dumbrava: prašymas jau parašytas

Pastarąją savaitę Virgilijui Poderui palikus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakciją Seime, jau šios savaitės pradžioje į „valstiečių“ gretas prašosi buvęs „tvarkietis“ Algimantas Dumbrava. Seimo narys, skirtingai nei kai kurie kiti jo kolegos iš suirusios frakcijos „Lietuvos gerovei“, ne tik nepatraukė į „socialdarbiečių“ frakcijos gretas, tačiau neatmeta, kad sieks ir narystės „valstiečių“ partijoje.  

Eltai sužinojus apie šiuos politiko ketinimus, A. Dumbrava patvirtino, kad prašymas prisijungti prie Ramūno Karbauskio vadovaujamos frakcijos jau pasirašytas.

„Nėra ką slėpti, turiu tokių minčių... prašymas jau parašytas“, – Eltai kalbėjo A. Dumbrava.

Jo teigimu, prie LVŽS frakcijos jis prisijungti norėtų arba pavasario sesijos pradžioje, arba tiesiog kaip nuspręs pati valdančioji frakcija.

Parlamentaro teigimu, įtakos sprendimui jungtis prie gausiausios politinės jėgos Seime turėjo tai, kad „valstiečius“ jis geriau pažįsta nei kitas valdančiąsias frakcijas.

„Man su „valstiečiais“ per kadenciją sekėsi geriau dirbti. Aš juos labiau pažinau – gal dėl to, kad šalia sėdėjom. Man priimtinesnės jų pozicijos. Tarkime, šeimos atžvilgiu ar dėl tradicinių vertybių“, – argumentavo politikas.

„Aš manau, kad teisingai pasielgiau“, – pridūrė jis.

Kartu A. Dumbrava neatmetė galimybės apskritai prašytis priimamas ir į „valstiečių“ partiją. Pasak jo, dar vieną kadenciją Seime norėtųsi pabūti.

„Dar kokią kadenciją reikėtų pabandyti... nors tai jau būtų ketvirtoji“, – sakė buvęs „tvarkietis“, pridurdamas, kad yra linkęs atsiklausti „valstiečių“ partijos skyrių, ar šie palaikytų jo narystę.  

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

„Reikėtų man dar pasitarti su vietiniais (LVŽS – ELTA) skyriais, esančiais tiek Visagine, tiek Zarasuose, pabandyti su jais pakalbėti, kaip jie į tai reaguos“, – apibendrino Seimo narys.

ELTA primena, kad buvęs „tvarkietis“ A. Dumbrava kartu su kolegomis buvo prisijungęs prie frakcijos „Lietuvos gerovei“. Vis dėlto sausio 13 d. iš pernai rudenį suburtos frakcijos pasitraukus Kęstučiui Bartkevičiui, šios frakcijos Seime nebeliko.

Trys buvę frakcijos „Lietuvos gerovei“ nariai – Vytautas Kamblevičius, Rimas Andrikis, Ona Valiukevičiūtė prisijungė prie valdančiosios Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos. Tuo tarpu K. Bartkevičus, A. Dumbrava, Juozas Imbrasas ir Algirdas Butkevičius prisijungė prie mišrios Seimo narių grupės.

Iš „valstiečių“ frakcijos gretų praėjusią savaitę pasitraukė V. Poderys.

Šiuo metu LVŽS frakcijoje yra 48 nariai.

ELTA

Nuotraukoje: Seimo narys Algimantas Dumbrava. Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.

Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita
Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita

Pagal reglamentą kiekvienas savivaldybės Tarybos narys kartą per metus turi atsiskaityti apie savo nuveiktą darbą gyventojams

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта