Šiais metais gali būti pradėtas žemės skirstymas privačių namų statyboms
Visagine 25 02 2019 1362 peržiūros

Šiais metais gali būti pradėtas žemės skirstymas privačių namų statyboms

Visaginas yra viena iš 10 Lietuvos savivaldybių, kuriose valstybinis miškas užima daugiau nei 50 proc. miškų teritorijos, o tai apsunkina daugelio klausimų sprendimą.

Pavyzdžiui, privačių namų kvartalo statybų planas ilgą laiką buvo stabdomas dėl to, kad valstybinis miškas auga privačiai plėtrai skirtoje žemėje ir už jo iškirtimą savivaldybė turėtų sumokėti apie 300 tūkst. eurų.

„Kartu su Varėnos miesto meru šiuo klausimu ne kartą kreipėmės į vyriausybę, - sakė merė Dalia Štraupaitė. - Ir dabar, pagaliau, buvo priimtas įstatymas, pagal kurį buvo sumažintas koeficientas, naudojamas apskaičiuojant mokesčius už valstybinio miško kirtimą.

Dabar savivaldybė turės mokėti ne 300 tūkst., bet 90 tūkst. eurų. Šios lėšos yra įtrauktos į 2019-ųjų metų biudžetą, todėl netrukus gali prasidėti žemės skirstymas privačių namų statyboms“.

Ina Negoda

Vertė Lina Latyševa

news.tts.lt

Stanislavo Pisockio (news.tts.lt) nuotrauka

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта