Šiaulių apskrities policija apdovanojo devynmetį drąsuolį
Įvykiai ir kriminalas 18 05 2013 637 peržiūros

Šiaulių apskrities policija apdovanojo devynmetį drąsuolį

Gegužės 14-ąją Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šiaulių miesto policijos komisariato viršininkas Rimvydas Šlekys ir kiti pareigūnai dėkojo devynmečiui drąsuoliui Juliui Parafinavičiui.:::Šiaulių Ragainės progimnazijos moksleiviui policijos komisariato viršininkas įteikė angelo skulptūrėlę. Taip policija padėkojo trečiokui už pilietiškumą.

Drąsuolis gegužės 1-ąją Šiauliuose, Pakalnės gatvėje, pamatęs girto vyro mušamą moterį, nei kiek nesuabejojęs, čiupo mobilųjį telefoną ir, surinkęs bendrojo pagalbos centro numerį, pranešė apie smurtą.

Netrukus į įvykio vietą atvykę patruliai, rado sumuštą 53-ejų metų moterį. Ją sumušęs vyras jau buvo pasišalinęs, tačiau įžvalgusis "seklys" tam buvo pasiruošęs - jis nurodė, kuria kryptimi nukulniavo smurtautojas.

Dar po keleto minučių įtariamąjį patruliai pasivijo ir sulaikė Ežero gatvėje. Į areštinę buvo uždarytas 51 -erių šiaulietis. Paaiškėjo, kad jis tą dieną, būdamas girtas, gatvėje "auklėjo" savo gyvenimo draugę, kuriai po įvykio buvo diagnozuotas galvos sumušimas ir smegenų sukrėtimas. Dėl fizinio skausmo sukėlimo Šiaulių miesto policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Padėkojęs Juliui už drąsą ir pilietiškumą bei įteikęs angelo sargo skulptūrėlę, R. Šlekys sakė, kad tai jauniausias šiaulietis, kuriam tenka dėkoti už tokį poelgį. Pareigūnas linkėjo trečiokui visada būti pavyzdžiu draugams ir bendramoksliams, įspėti blogai besielgiančius, visada užstoti mergaites ir niekada nelikti abejingam smurtui.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

9-mečio mama, girdama sūnų, minėjo, kad pavyzdingu elgesiu ir pilietiškumu jis pasižymėjo jau ne kartą. Prieš keletą metų, radęs piniginę su dokumentais, vaikas ragino tėvelius kuo greičiau apie radinį pranešti policijai. O visai nesenai, gatvėje rastą mobilųjį telefoną, taip pat perdavė tėvams, kurie šį grąžino savininkui.

Julius džiaugėsi kvietimu pasisvečiuoti policijos įstaigoje ir sakė, kad galbūt po keliolikos metų jis čia sugrįš kaip policijos pareigūnas. Šį norą jam turėtų sustiprinti ekskursija po policijos komisariatą - mažasis svečias bendravo su budėtojais, taip pat apžiūrėjo policijos automobilius.

policija.lt

Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Naujovės parduotuvėje BOHEMIA

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта