Šiaurės šalių bibliotekų savaitė — vėl Lietuvoje
Kultūros ir sporto renginiai 08 11 2010 716 peržiūros

Šiaurės šalių bibliotekų savaitė — vėl Lietuvoje

Tryliktus metus iš eilės Lietuvos bibliotekos kviečia susiburti į tradicinę knygos šventę — Šiaurės šalių bibliotekų savaitę. :::Lapkričio 8–14 d. bibliotekos abipus Baltijos jūros pakvies suaugusius ir vaikus į renginius, kurie šiais metais skirti temai „Magiškoji Šiaurė“.
Šiame projekte, kuris siekia populiarinti literatūrą ir knygų skaitymą, šiemiet dalyvauja 270 bibliotekų iš Lietuvos.
„Bibliotekų savaitė nori priminti senąją pasakojimų tradiciją ir suteikti progos vaikams ir suaugusiems susipažinti su Šiaurės šalių literatūros lobiais. Ji kviečia tamsiais vėlyvo rudens vakarais susiburti ir drauge persikelti į magiškąjį knygų pasaulį“, — sako projekto rengėjai.
Pagrindinė šio projekto idėja — populiarinti literatūrą ir knygų skaitymą, skatinti savišvietą, organizuojant kultūros renginius pasiūlyta bendra tema.
„Šiaurės magijos ištakos slypi gamtoje. Antgamtiniai, magiški pasakojimai buvo tarsi gamtos paslapčių aiškinimas, pamokančios istorijos apie joje tykančius pavojus ir rūstybę“, — temos parinkimą komentuoja organizatoriai.
Pernai metais Šiaurės šalių bibliotekų savaitėje dalyvavo daugiau nei 170 Lietuvos bibliotekų, o savaitės renginiuose Lietuvoje apsilankė virš 22 tūkst. žmonių.
Iš viso Šiaurės ir Baltijos šalyse projekte dalyvavo daugiau nei 2 tūkst. bibliotekų.
Šiaurės šalių bibliotekų savaitė Baltijos šalyse vyksta nuo 1998 m.
Lietuvos bibliotekų dalyvavimą projekte koordinuoja Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje, bendradarbiaudamas su Šiaurės šalių ambasadomis Lietuvoje ir Šiaurės šalių asociacijų „Norden“ federacija Švedijoje.

LRT
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта