Šiaurės Korėja: branduolinių derybų ateitis priklauso nuo JAV
Pasaulyje 07 10 2019 677 peržiūros

Šiaurės Korėja: branduolinių derybų ateitis priklauso nuo JAV

JAV turi keisti savo požiūrį, jei nori tolesnių derybų su Šiaurės Korėja, pirmadienį sakė Pchenjano derybininkas Kim Myong Gilas po to, kai savaitgalį vykusios abiejų pusių derybos nutrūko ne itin draugiškai, skelbia AP.

Pasak Šiaurės Korėjos, šalies atstovai nebesusitiks su JAV tolesnėms „pasibjaurėjimą keliančioms deryboms“, nebent Vašingtonas atsisakys savo „priešiškos politikos“ Pchenjano atžvilgiu.

Kim Myong Gilas tokius komentarus pateikė Pekino oro uoste, grįždamas į Šiaurės Korėją po savaitgalį Švedijoje įvykusių derybų su kolega iš JAV Stephenu Biegunu.

Derybas su S. Biegunu Kim Myong Gilas apibūdino kaip „labai blogas ir keliančias pasibjaurėjimą“.

„Ar bus tolesnės derybos, ar ne, priklausys nuo JAV“, – reporteriams teigė Kim Myong Gilas.

Kim Myong Gilo teigimu, derybos Švedijoje nutrūko „visiškai dėl to, kad JAV neatsisakė savo senos pozicijos ir požiūrio“, ir atėjo prie derybų stalo „tuščiomis“.

JAV ir Šiaurės Korėjos paskelbti pranešimai apie derybas itin prieštaringi. JAV teigė, kad šeštadienį surengtos derybos buvo geros. Tuo metu Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministerija apkaltino JAV bandant suklaidinti visuomenę, kad abi pusės yra atviros dar vienam susitikimui.

„Derybos Stokholme privertė mus galvoti, kad jie neturi jokios politinės valios pagerinti Šiaurės Korėjos ir JAV santykių (...)“, – teigiama ministerijos pranešime.

Šeštadienį surengtos JAV ir Šiaurės Korėjos derybos buvo pirmosios per septynis mėnesius. JAV ir Šiaurės Korėjos derybos dėl Pchenjano branduolinio nusiginklavimo įstrigo po antrojo nesėkmingo JAV prezidento Donaldo Trumpo ir Šiaurės Korėjos vadovo Kim Jong-uno susitikimo praėjusį vasarį.

ELTA

Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena
Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena

Ši sukaktis yra puiki proga atsigręžti ir įvertinti, kokį kelią nuėjo mūsų valstybė ir visuomenė per šiuos metus.

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта