Šiaurės Korėja patvirtino, kad Kim Jong-unas „greitu metu“ apsilankys Rusijoje
Pasaulyje 23 04 2019 790 peržiūros

Šiaurės Korėja patvirtino, kad Kim Jong-unas „greitu metu“ apsilankys Rusijoje

Šiaurės Korėjos vadovas Kim Jong-unas „greitu metu“ apsilankys Rusijoje, kur įvyks pirmasis jo susitikimas su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, antradienį skelbė valstybinė Šiaurės Korėjos žiniasklaida, patvirtindama anksčiau Kremliaus paskelbtą pranešimą.

Kimas „greitai apsilankys Rusijos Federacijoje V. Putino kvietimu“, - skelbė Šiaurės Korėjos naujienų tarnyba KCNA, tačiau nenurodė, kada ir kur susitiks abiejų šalių vadovai.

Kremlius praėjusią savaitę pranešė, kad Kim Jong-unas ir V. Putinas susitiks Rusijoje „antroje balandžio mėnesio pusėje“, bet daugiau detalių nepateikė. 

Tikimasi, kad Rusijos ir Šiaurės Korėjos vadovai susitiks Vladivostoko mieste, Rusijos Tolimuosiuose Rytuose, galimai trečiadienį arba ketvirtadienį. 

Tai bus pirmasis Šiaurės Korėjos ir Rusijos vadovų susitikimas nuo to laiko, kai prieš aštuonerius tuometis Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Ilas - dabartinio Šiaurės Korėjos vadovo tėvas - susitiko su Dmitrijumi Medvedevu. 

Rusiją ir Šiaurės Korėją sieja palyginti šilti santykiai. Rusija kartais teikia Šiaurės Korėjai pagalbą maistu, o Rusijos prezidentas V. Putinas jau seniai išdėstė savo pasirengimą susitikti su režimo vadovu. 

Kim Jong-uno ir V. Putino susitikimas vyks praėjus mažiau kaip dviem mėnesiams po JAV prezidento Donaldo Trumpo susitikimo su Kim Jong-unu. Vietname vykęs antrasis JAV ir Šiaurės Korėjos vadovų susitikimas baigėsi be susitarimo dėl Šiaurės Korėjos branduolinio arsenalo.

ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта