Šiaurės Korėja teigia tęsianti dialogą su JAV
Pasaulyje 01 03 2019 826 peržiūros

Šiaurės Korėja teigia tęsianti dialogą su JAV

Nepaisant žlugusio viršūnių susitikimo, JAV ir Šiaurės Korėjos dialogas dėl branduolinio nusiginklavimo Korėjos pusiasalyje bus tęsiamas, penktadienio rytą pranešė Šiaurės Korėjos valstybinė naujienų agentūra KCNA. Pasak jos, abi pusės susitarė tęsti dialogą dėl „denuklearizacijos“.

Ketvirtadienį anksčiau laiko ir nepasiekus susitarimo baigėsi JAV prezidento Donaldo Trumpo ir Šiaurės Korėjos lyderio Kim jong-uno susitikimas. Anot KCNA, pokalbiai buvo produktyvūs ir atviri. Jie esą prisidėjo prie abipusio pasitikėjimo.

Prieš tai Šiaurės Korėja paprieštaravo D. Trumpo teiginiams, esą susitarimas nebuvo pasiektas, nes Kim jong-unas pareikalavo atšaukti visas sankcijas. Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministras Ir Yong-ho per retą savo susitikimą su žurnalistais sakė, kad Pchenjanas mainais už branduolinį nusiginklavimą reikalavo panaikinti tik dalį sankcijų.

Pasiūlytas branduolinis nusiginklavimas, pasak ministro, yra reikšmingiausia priemonė, kurią šiuo metu gali įgyvendinti jo šalis. D. Trumpas po viršūnių susitikimo tuo tarpu teigė, kad Kim jong-uno pasiūlymas dėl branduolinio nusiginklavimo nebuvo pakankamas.

ELTA

Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena
Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena

Ši sukaktis yra puiki proga atsigręžti ir įvertinti, kokį kelią nuėjo mūsų valstybė ir visuomenė per šiuos metus.

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта