
Šopska salotos - tradicinis Bulgarijos skonis tavo namuose
Vienas žymiausių patiekalų – Šopska salotos (Шопска салата):
Tai paprastas, bet itin skanus patiekalas, kuris tapo Bulgarijos kulinarijos simboliu. Salotos gaminamos iš šviežių daržovių ir tradicinio bulgariško balto sūrio, vadinamo sirene.
Ingredientai:
- 3 vidutiniai pomidorai
- 1 agurkas
- 1 raudona arba žalia paprika
- 1 mažas svogūnas (raudonas)
- 100 g balto sūrio (feta arba sirene)
- Šiek tiek šviežių petražolių
- Alyvuogių aliejus
- Druska pagal skonį
Gaminimo būdas:
По самой высокой цене скупаем в Литве леса (зрелые, молодые, на дрова, срубленные), землю, усадьбы.
Тел. +370-676-41155.
- Supjaustykite pomidorus, agurkus ir papriką mažais gabalėliais.
- Jei norite, smulkiai supjaustykite svogūną.
- Sudėkite daržoves į dubenį, pabarstykite druska ir išmaišykite.
- Užpilkite alyvuogių aliejaus.
- Viršuje sutarkuokite arba sutrupinkite baltą sūrį.
- Pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
Patiekalas puikiai tinka kaip užkandis arba lengvas garnyras prie mėsos patiekalų. Tai paprasta, sveika ir skanu – lietuviai lengvai gali pasigaminti šį patiekalą namuose, o jo skonis leis pajusti Bulgarijos atmosferą.
„Europos Pulso“ informacija