Šventes sutikime saugiai!
Visagine 19 12 2018 876 peržiūros

Šventes sutikime saugiai!

Artėjant gražiausioms - Šv. Kalėdų ir Naujųjų metų šventėms, Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Visagino policijos komisariatas visus miesto gyventojus ir svečius prašo būti itin budriems, saugoti save, savo turtą. Pirkdami dovanas internetinėse parduotuvėse visada įsitikinkite, kad jos yra tikros. Taip pat šventinių laikotarpių gali labiau suaktyvėti ir telefoniniai sukčiai, siūlydami įvairias prekes, paslaugas, pranešdami apie įvykusius nelaimingus atsitikimus. 

Viešosiose vietose gerbkite kitus ir laikykitės priimtinų elgesio normų. Įstatymai draudžia viešosiose vietose vartoti alkoholinius gėrimus ir pasirodyti neblaiviems, vartoti necenzūrinius žodžius ar gestus, trikdyti viešąją rimtį, rūkyti draudžiamosiose vietose.

Švenčių maratone nepamirškite laikytis kelių eismo taisyklių, būkite dėmesingi, atsargūs.

Žiemos šventės neatsiejamos nuo fejerverkų, tačiau atsainus požiūris į pirotechniką gali atnešti daugiau žalos, nei džiaugsmo.  

Nuo 2018 metų lapkričio 1 dienos fiziniams, juridiniams asmenims, kitoms organizacijoms ar jų padaliniams (išskyrus licencijų turėtojus ir pirotechnikus) Lietuvos Respublikoje draudžiama platinti ir naudoti F3 kategorijos civilinės pirotechnikos priemones petardas (galimi kiti tokių gaminių pavadinimai sprogtukai, sprogalai, pyškalai), skirtas garso efektui sukurti.

Siekdami užkardyti pažeidimus, susijusius su prekyba civilinėmis pirotechnikos priemonėmis bei jų laikymu ir naudojimu draudžiamose vietose ar draudžiamu laiku,  policijos pareigūnai nuo 2018 m. gruodžio 18 dienos iki 2019 m. sausio 5 dienos vykdys prevencinę priemonę. Ypatingas dėmesys bus skiriamas pirotechnikos priemonių naudojimui ir prekybai.

Administracinių nusižengimų kodekse numatyta atsakomybė ir piniginės baudos už civilinių pirotechnikos priemonių įsigijimo, naudojimo, gamybos, importo, eksporto, vežimo tranzitu, įvežimo, išvežimo, laikymo, platinimo, sunaikinimo, apskaitos tvarkos pažeidimus.

Linkime linksmų ir saugių švenčių!

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato informacija

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта