Žmogiškojo netobulumo grožis šiuolaikinėje klounadoje: „Klubo komikas“ ir „Choosh!“ Visagine
Visagine 13 09 2022 676 peržiūros

Žmogiškojo netobulumo grožis šiuolaikinėje klounadoje: „Klubo komikas“ ir „Choosh!“ Visagine

Jau ketvirtąjį kartą, rugsėjo 13-21 d.,akrobatinis miestas įsileis festivalį „Naujojo cirko stotelė Visagine’22“  su naujausiais tarptautiniais šiuolaikinio cirko pastatymais. Festivalio programa pademonstruos žongliravimo, oro ir porinės akrobatikos žavesį, o visa rugsėjo 15 d. bus skirta išimtinai komiškam cirko žanrui – klounadai.

Festivalyje bus pristatyta šiuolaikinė klounada. Bet kuo ji skiriasi nuo klasikinės? Jei klasikinėje klounadoje įprasta matyti klouną ryškiu grimu, raudona nosimi, spalvingais rūbais ir perku, šiuolaikinėje klounadoje artistas neretai atsisako daugelio iš šių elementų. Jei klasikinėje klounadoje juokinama personažu, tai šiuolaikinėje klounadoje aktorius juokina savimi – savo žmogiškuoju ribotumu ir netobulybe. Be to, šiuolaikinėje klounadoje nėra griežto scenarijaus – aktorius atviras improvizacijoms, kurios gimsta santykyje su žiūrovais.

Rugsėjo 15 d. Visagino publikos juoką pažadins du klounai – norvegas Viggo VENN ir estė Julia MASLI. Artistai kuria klounų teatrą, kuris šlovina žmogaus netobulumo grožį, o jų darbai yra radikaliai neintelektualūs,kad nuo juoko skaudėtų kuo daugiau pilvų.

Viggo Venn šou„Klubo komikas

Studijas garsioje klounų mokykloje „Ecole Philippe Gaulier“ Prancūzijoje baigęs artistas Viggo Venn, po kelis metus trukusių gastrolių JAV, Australijoje ir Europoje, persikėlė į Londoną, kad išpildytų savo svajonę tapti britų komiku. Šis siekis tapo centrine solo šou „KLUBO KOMIKAS“ tema. Beveik valandą trunkantis pasirodymas – tai alternatyvios klounados pavyzdys. Linksmas solo šou yra verbalinės (anglų k.) ir neverbalinės klounados derinys.

Pasirodymą kviečiame pamatyti rugsėjo 15 d. 18.30 val.VKC salėje „Draugystė (Parko g. 7).

Julios Masli spektaklis „Choosh!”

Iš vieno žinomiausių ir didžiausių scenos menų festivalio „The Fringe“ Edinburge tiesiai į „Naujojo cirko stotelę Visagine’22“ atvyksta artistė Julia Masli. Estijoje gimusi, Londone gyvenanti, baltiškų, slaviškų ir balkaniškų šaknų turinti klounė Julia Masli pristato spektaklį  rusų kalba „CHOOSH!“ (rus. Чушь). Valandą trunkanti absurdiška klounada pasakoja apie migraciją – alkano klouno iš Rytų Europos kaimelio kelionę į Ameriką vardan išsvajotojo dešrainio. Dar nebaigta pasirodymo „Choosh!“ versija buvo įtraukta į dienraščio „Telegraph“ geriausių komedijų šou penketuką, rekomenduotų pamatyti Edinburgo „The Fringe“ festivalyje 2021 m., ir apibūdinta kaip „kažkas ypatingo“.

Išvysti pasirodymą kviečiame rugsėjo 15 d. 20 val.VKC salėje „Draugystė (Parko g. 7).

Filmas „We Missed You”

Klounadai dedikuotą dieną užbaigs bendras V. Venn ir J. Masli kūrinys – filmas „WE MISSED YOU“ (anglų k.). Apsivilkę Arlekino ir Pjero kostiumus, aktoriai išėjo į Londono gatves, kad pagal „Commedia del Arte tradicijas sugrąžintų linksmybes vietos gyventojams. Filmas paremtas tikrais interviu su vaiku, motina, močiute, medžių ligų profesoriumi, toli esančiu draugu ir londoniečiu. Šis teatralizuotas filmas tai žvilgsnis į pandemiją klounų akimis. Arlekinas ir Pjero lydi mus praradimo ir vilties kelionėje. 

Filmą kviečiame žiūrėti rugsėjo 15 d. 21 val. VKC„Draugystė kino salėje (Parko g. 7).

 

Daugiau informacijos www.visaginokultura.lt

 

Festivalį „Naujojo cirko stotelė Visagine22rengia Visagino kultūros centras.

Festivalio programą remia Lietuvos kultūros taryba.

 

 

 

Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita
Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita

Pagal reglamentą kiekvienas savivaldybės Tarybos narys kartą per metus turi atsiskaityti apie savo nuveiktą darbą gyventojams

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта