30 Andrejaus Denisenkos peizažų
Visagine 09 04 2021 1266 peržiūros

30 Andrejaus Denisenkos peizažų

Nuo kovo vidurio „Draugystės“ parodų salėje eksponuojama Lietuvos liaudies menininko Andrejaus Denisenko paroda „30 peizažų“.

Skaičius 30 šiuo atveju reiškia ne tik paveikslų skaičių, bet ir laikotarpį, per kurį jie buvo sukurti - pirmasis iš šių darbų buvo nutapytas 1991 m.

Kolegos ir Andrejaus Denisenko meno gerbėjai šioje parodoje išvys nemažai pažįstamų paveikslų - mielas širdžiai Visagino apylinkes ir kitas Lietuvos grožybes. Visi peizažai nutapyti aliejiniais dažais.

„Andrejus Denisenko - labai savitas menininkas, - sako apie jį kolegė, Lietuvos liaudies menininkė Marija Aleksandrovna Ščerbakova. - Savo peizažus jis piešia iš natūros, plenerų metu, ką dabar daro nedaugelis“.

A. Denisenko, kaip menininko, savitumą tikriausiai lemia jo charakterio savitumas ir turtingas jo kūrybiškos asmenybės vidinis pasaulis.

Mokyklos aukso medalininkas, inžinierius su raudonuoju diplomu, jis nukeliavo ilgą kelią iki savo tikrojo pašaukimo. Jau daugelį metų Andrejus Evgenijevičius moko vaikus tapybos, dirbdamas „Atgimimo“ gimnazijos mokytoju-metodininku.

Savo patirtimi jis dalijasi su suaugusiaisiais - A. Denisenko yra Atvirosios architektūros, dizaino ir meno mokyklos prie Vilniaus dailės akademijos konsultantas. Šioje mokykloje jis turi nemažai talentingų mokinių, kurios, kaip ir jų mentorius, stengiasi įsikūnyti save kūryboje.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Dabartinė Andrejaus Denisenko paveikslų ekspozicija yra jo trečioji personalinė paroda.

Būtinai ją aplankykite, ypač jei norite po ilgos pertraukos prisiliesti prie tikrojo meno.

Įeiti į parodų salę leidžiama laikantis visų karantino taisyklių - po du žmones arba vieną šeimą.


Ina Negoda

news.tts.lt

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта