A. Anušauskas apie LSDP siūlymą gynybai skirti ne mažiau nei 3,5 proc. nuo BVP: tai pagrindas partijų susitarimo atnaujinimui
Lietuva ir Baltijos šalys 31 05 2023 168 peržiūros

A. Anušauskas apie LSDP siūlymą gynybai skirti ne mažiau nei 3,5 proc. nuo BVP: tai pagrindas partijų susitarimo atnaujinimui

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas pozityviai vertina Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) siūlymą gynybos finansavimui skirti ne mažiau negu 3,5 proc. nuo bendrojo vidaus produkto (BVP). Ministras akcentuoja, kad šis siūlymas gali būti pagrindu papildyti partijų susitarimą dėl gynybos.

„Žinoma, tų pinigų skiriama daugiau, tačiau poreikiai, kurie yra apibrėžti, jie yra dar didesni. Dėl to aš sveikinu tokį jų pokytį“, – žurnalistams prieš Vyriausybės posėdį sakė A. Anušauskas.

„Bet kokiu atveju, sveikinu tai ir tai yra irgi vienas iš pagrindų susitarimo papildymui“, – taip pat pažymėjo jis.

Pasak ministro, Vyriausybė žiūri į savo galimybes sudaryti kitų metų biudžetą, skiriant daugiau pinigų krašto apsaugai atsakingai.

Šeštadienį Vilniuje vykusiame Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) suvažiavime priimta rezoliucija dėl Lietuvos gynybos ir saugumo, kurioje įsipareigota užtikrinti tvarų gynybos finansavimą, skiriant ne mažiau negu 3,5 proc. nuo BVP.

Savo ruožtu prezidentas Gitanas Nausėda išsakė lūkestį, kad ateinančių metų valstybės biudžete gynybos reikmėms bus numatytas panašus finansavimas bei išlaikoma galimybė krašto apsaugai skolintis iki 3 proc. BVP.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Kaip ELTA skelbė anksčiau, Seimas praėjusių metų lapkritį patvirtino 2023 metų biudžetą, kuriame numatyta galimybė krašto gynybai skirti iki 3 proc. BVP, tam leidžiant skolintis, jei bendras biudžeto deficitas per metus neviršys 4,9 proc. BVP.

Pasak Vyriausybės, konkretus tokio skolinimosi poreikis paaiškės metų eigoje, o sąlygos (neviršyti deficito ir skolinimosi limito) dėl teigiamų tendencijų energetikos išteklių rinkose greičiausiai bus tenkinamos.

Praėjusiais metais Lietuvos asignavimai gynybai siekė 2,52 proc. BVP.


ELTA

Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita
Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita

Pagal reglamentą kiekvienas savivaldybės Tarybos narys kartą per metus turi atsiskaityti apie savo nuveiktą darbą gyventojams

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта