A. Anušauskas: iki 2025-ųjų tikimasi visus karius aprūpinti standartine ekipuote
Lietuva ir Baltijos šalys 19 05 2023 460 peržiūros

A. Anušauskas: iki 2025-ųjų tikimasi visus karius aprūpinti standartine ekipuote

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako, kad ministerija tikisi iki 2025 m. visus Lietuvos karius aprūpinti standartine ekipuote, kurią sudarytų ir optikos, naktinio matymo prietaisai.

„Iki 2025 metų norėtume, kad kariai būtų aprūpinti visomis pagrindinėmis priemonėm, kurių gali prireikti mūšio lauke – nuo optikos iki asmeninių apsaugos priemonių“, – penktadienį žurnalistams teigė A. Anušauskas.

Ministras pažymėjo, kad, pagal ministerijos planus, vieno kario ekipuotė kainuoja 25 tūkst. eurų.

„Tai nereiškia, kad karys negalėtų kariauti, vykdyti užduočių ir turėdamas mažesnę ekipuotę, tą ukrainiečiai parodė. Bet optika, naktinis matymas, nekalbu apie asmeninės apsaugos priemones – tai jau suteikia kariui mūšio lauke labai didelių privalumų“, – sakė A. Anušauskas.

„Vykstant karui Ukrainoje, pamatėme, ko reikia kario aprūpinimui, kokių priemonių. Viskas prasidėjo nuo šarvinių liemenių, šalmų, baigėsi optika, geresniais ginklais – priemonėmis, kurios reikalingos padidinti kario galimybes mūšio lauke. Mes savo planuose įnešėme pokyčius“, – pridėjo krašto apsaugos ministras.

Jis pažymėjo, kad iki 2028 metų standartinės ekipuotės pakaktų aprūpinti ir aktyviojo rezervo karius, jeigu jie būtų pašaukti.

Tuo metu Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys pažymi, kad atskirų elementų karių aprūpinimas šiuo metu yra apie 80 proc., o naktinio matymo prietaisais – daug mažesnis.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

„Atskirų elementų yra aprūpinta apie 80 proc. Tai yra liemenės, šalmai. Naktinio matymo prietaisai, deja, procentaliai yra žymiai mažesni. Bet yra planai, yra numatyti pinigai, yra numatytas pirkimas, kur vykdo ministerijos, institucijos ir perka juos“, – patikslino V. Rupšys.

„Siekiamybė yra spartinti tą procesą ir kuo greičiau aprūpinti reguliariąsias pajėgas, karius-savanorius ir, trečiuoju etapu, aktyvųjį rezervą, o jau vėlesniu etapu, aprūpinti ir parengtąjį rezervą“, – teigė kariuomenės vadas.

Pasak V. Rupšio, kariuomenės siekiamybė ta, kad visi Lietuvos kariai būtų vienodai gerai ir tinkamai aprūpinti.

„Mūsų pagrindinis reikalavimas, aprūpinant karį, yra užtikrinti jo kuo didesnį išgyvenamumą mūšio lauke, efektyvumą – tai yra, aprūpinti juos tomis priemonėmis, kuriomis mūšio lauke jis būtų pranašesnis už potencialų priešininką“, – teigė V. Rupšys.

„Žiūrint į mūsų kariuomenės pajėgumų vystymo planus, lygiagrečiai su visos ginkluotės, organizacinės struktūros, kolektyvinės ginkluotės, pajėgumų vystymo ir stiprinimo didelis dėmesys yra skiriamas individualaus kario aprūpinimui ginkluote, ekipuote“, – pažymėjo kariuomenės vadas.


ELTA

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта