A. Anušauskas: JAV batalionas Lietuvoje bus iki 2025 metų imtinai
Lietuva ir Baltijos šalys 14 10 2022 317 peržiūros

A. Anušauskas: JAV batalionas Lietuvoje bus iki 2025 metų imtinai

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas teigia, kad Jungtinių Amerikos Valstijų sunkusis batalionas Lietuvoje bus rotuojamas iki 2025 metų imtinai. Šį patvirtinimą Lietuva gavo Bukarešto devyneto šalių susitikime su JAV gynybos sekretoriumi LIoydu Austinu. Ministras akcentuoja, kad šis sprendimas sustiprina Lietuvos saugumo situaciją ir veikia kaip atgrasymo priemonė.

„Jungtinės Amerikos Valstijos patvirtino rotacinį planą Lietuvai ir Baltijos šalims, tai reiškia, kad JAV batalionas ir kiti pajėgumai bus Lietuvoje iki 2025 metų imtinai“, – Eltai teigė A. Anušauskas.

Pasak ministro, JAV sprendimas pratęsti savo bataliono rotaciją Lietuvoje iki 2025 m. reikšmingai prisideda prie šalies saugumo stiprinimo, veikia kaip atgrasymo priemonė.

„Kartu su NATO pajėgomis, su Vokietijos pajėgomis, JAV pajėgos sudaro tokį neblogą sąjungininkų pajėgų branduolį Lietuvoje, kuris tikrai yra stiprus, nes tai apima savo pajėgumuose ir sunkiąją šarvuotąją techniką, tankus, priešlėktuvinę gynybą, artileriją ir t.t. Tai prie Lietuvos pajėgumų, kurie irgi nėra silpni, šie pajėgumai tiesiog dar sustiprina mūsų saugumą ir pasitikėjimą savo jėgomis šioje gana sudėtingoje geopolitinėje situacijoje“,– akcentavo jis.

„Kaimynės, kurios tikrai yra agresyvios, jos turi matyti ir mato sąjungininkų buvimą ir Lietuvoje, ir kitose Baltijos valstybėse. Šis buvimas nėra simbolinis, jis yra tikras, tai yra pajėgos, kurios pasižymi aukštu koviniu parengtumu“, – pridūrė jis.

A. Anušauskas teigia, kad apie JAV karių skaičiaus didinimą Lietuvoje nėra kalbama, pasak jo, susitarta konkrečiai dėl bataliono buvimo.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

„Kalba eina apie vienetą, tai yra batalionas, jis gali būti šarvuotas, gali būti kitoks, bet tai yra batalionas ir tas skaičius karių varijuoja. Tai vidutiniškai 600, gali būti ir gerokai daugiau. Bet kokiu atveju kalba eina apie sustiprintą vienetą“, – informavo jis.

Ministras taip pat nenorėjo kol kas prognozuoti perspektyvos, ar JAV bataliono numatytas rotacijos terminas galėtų būti pratęstas. Pasak jo, viskas priklausys nuo tuometinės geopolitinės situacijos.

„Aš manau, kad neužbėkime už akių. Gavę vieną planą mes jau norime kalbėti apie kitą planą. Šis planas tik dabar patvirtintas“, – sakė A. Anušauskas.

„Mūsų siekiai visada yra tokie patys, kad sąjungininkų pajėgumų Lietuvoje būtų daugiau, kol tokia sudėtinga geopolitinė situacija. Kokia ji bus po trejų ar ketverių metų, tai aš ne astrologas, negalėčiau pasakyti. Gali būti, kad ji nebus pasikeitusi, o galbūt pasikeis su Ukrainos pergale – visko gali būti. Aš labai to viliuosi“, – pridūrė jis.


ELTA

Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita
Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita

Pagal reglamentą kiekvienas savivaldybės Tarybos narys kartą per metus turi atsiskaityti apie savo nuveiktą darbą gyventojams

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта