A. Anušauskas: jokių įsipareigojimų Vokietija nekeičia
Lietuva ir Baltijos šalys 12 10 2022 618 peržiūros

A. Anušauskas: jokių įsipareigojimų Vokietija nekeičia

Opozicijai ir konservatorių lyderiams sukritikavus krašto apsaugos ministrą Arvydą Anušauską, kad šis viešai palaikė sprendimą Vokietijos kariuomenės brigadą krizės atveju Lietuvoje dislokuoti per 10 dienų, ministras dar kartą pabrėžė, jog Vokietija jokių įsipareigojimų nekeičia.

„Vokiečių brigada bus čia, kaip jau yra nuolatinėje parengtyje esančios Vokietijos vadovaujamos priešakinės NATO pajėgos. Ir tai labai aiškus signalas, kad jokių įsipareigojimų Vokietija nekeičia. Mums iš savo pusės reikia dar daugiau dirbti, stengiantis, kad susitarimai būtų įgyvendinti. Vidaus politinių kovų įkaite negali tapti Lietuvos saugumo interesai“, – feisbuke rašė ministras.

Ministras taip pat pasidalijo Vokietijos ambasadoriaus Matthias Son viešo laiško pagrindinėmis tezėmis, kuriose nurodoma, kad NATO viršūnių susitikimo sprendimą, kuriuo siekiama sustiprinti rytinį flangą ir šiuo tikslu sukurti naują pajėgų struktūrą, ir toliau Vokietija su Lietuva įgyvendina.

„Prezidento ir Kanclerio susitarimą įgyvendiname visiškai ir visose dalyse, žingsnis po žingsnio“, – ambasadoriaus laišką citavo ministras.

„Juo remiantis, 1-osios vokiečių tankų divizijos 41-ajai vokiečių mechanizuotajai brigadai jau nuo rugpjūčio mėnesio pavesta ginti Lietuvos suverenų teritorinį vientisumą“, – laiško ištraukomis dalijosi A. Anušauskas.

Taip pat, pažymi ministras, laiške nurodoma, kad praėjusį šeštadienį abiejų mūsų šalių gynybos ministrai atidarė priešakinio valdymo elementą.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

„Paklauskite karinių ekspertų: brigada yra ten, kur yra jos vadovybė. Kviečiu tai pripažinti visus Lietuvos politikos veikėjus“, – laišką citavo A. Anušauskas.

Taip pat, pasak ministro, viešame dokumente nurodoma, jog brigada bus kuriama ir plečiama palaipsniui, kartu su Lietuvos pastangomis sukurti reikiamą infrastruktūrą.

„Tuomet bus situacija, kai brigados kariai nuolat rotuosis ir eis treniruotis, o šarvuočiai, įranga ir amunicija bus nuolat išdėstyti, kai tik bus paruošta infrastruktūra. Tai sėkmingas eFP Battle Group modelis: pastovi rotacija, nuolatinės pratybos, nuolatinė kovinė parengtis“, – Vokietijos ambasadoriaus mintimis dalijosi A. Anušauskas.

„Ko neketinama: pastatyti apsnūdusį vokiečių garnizono miestelį. Lietuvos infrastruktūros pastangos nukreiptos į mūšiui pasirengusių karių priėmimą į mokymus ir pratybas. Ir tai yra būtent tai, ko reikia. Turiu aiškiai pasakyti: bet koks teiginys, kad mano šalis nesilaiko savo įsipareigojimų, nevykdo duoto žodžio, būtų ir neteisingas, ir įžeidžiantis. Brigada nėra greitai paruošiama tirpi kava ir ne konkretus karių skaičius, stovyklaujantis tam tikroje vietoje, o sudėtinga karinė sistema. Pastatyti reikia laiko“, – laiške pateikta Vokietijos ambasadoriaus pozicija dalijosi A. Anušauskas.

„Leiskime kariuomenei tai tęsti. Nemėginkite to paversti politine bokso kriauše“, – teigiama laiške.


ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта