A. Anušauskas: pagalba kovojančiai Ukrainai neturi būti ribojama
Lietuva ir Baltijos šalys 20 01 2023 333 peržiūros

A. Anušauskas: pagalba kovojančiai Ukrainai neturi būti ribojama

Estijoje ir „Ramšteino formato” Vokietijoje susitikimuose su sąjungininkais susitikęs krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas paragino Vakarų šalis aktyviau remti Ukrainos kariuomenę ir padėkojo Jungtinės Karalystės ir Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) gynybos ministrams už prisiimtą lyderystę  bei raginimą kitas šalis didinti tiekiamą paramą Kyjivui.

„Norint padėti vykdyti sėkmingas kontrpuolimo operacijas Ukrainos kariuomenei reikia daugiau ginklų. Pagalba kovojančiai šaliai neturi būti ribojama, rėmimui resursų turinčios šalys turi aktyviau įsitraukti ir didinti paramos apimtis“, – susitikimuose sakė krašto apsaugos ministras, pabrėždamas, kad Lietuva bus nuosekli ir toliau rems Ukrainą iki pat pergalės.

Ketvirtadienį A. Anušauskas pranešė, kad Lietuvos naująjį kovinės paramos paketą Ukrainai sudarys kelios dešimtys priešlėktuvinių pabūklų L-70 su amunicija ir sraigtasparniai Mi-8. Dar šiais metais įsigijimams Ukrainos kariuomenei paremti ir jos mokymams Krašto apsaugos ministerija investuos dešimtis milijonų eurų. Tai bus antidronai naktinio matymo prietaisai, termovizoriai, dronai. Dar 2 mln. eurų bus pervesti į Jungtinės Karalystės tarptautinį fondą finansuoti sunkiosios ginkluotės, tarp kurių artilerijos sistemos ir amunicija, tiesioginės ugnies sistemos ar šarvuotosios kovinės mašinos. Bendra naujojo karinės paramos Ukrainai paramos paketo vertė – apie 125 mln. eurų.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта