A. Armonaitė apie komiteto sprendimą pritarti kanapinių medžiagų dekriminalizavimo projektui: džiaugiuosi, kad įsiklausė
Lietuva ir Baltijos šalys 23 11 2022 502 peržiūros

A. Armonaitė apie komiteto sprendimą pritarti kanapinių medžiagų dekriminalizavimo projektui: džiaugiuosi, kad įsiklausė

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė džiaugiasi Teisės ir teisėtvarkos komitete (TTK) antradienį priimtu sprendimu pritarti administracinio kodekso ir baudžiamojo kodekso pataisoms, kuriomis siūloma dekriminalizuoti mažo kiekio kanapinių medžiagų turėjimą be tikslo jas platinti.

„Teisingas sprendimas, džiaugiuosi, kad įsiklausė. Du metus šnekame Seime apie tai, yra Seimo nariai, kurie pakeitė ir pozicijas. Svarbiausia, kad mūsų piliečiai būtų gerbiami ir kad už mažareikšmius nusižengimus nebūtų tampomi po areštines, ką matome dabar“, – žurnalistams antradienį sakė A. Armonaitė.

„Laisviečių“ lyderė akcentuoja, kad šis TTK parengtas projektas dėl mažo kiekio kanapinių medžiagų turėjimo dekriminalizavimo yra tarpinis variantas.

„Mes siekiame , žinoma, sprendimo pozityvaus, tik yra toks dalykas, kad priėmimo stadijoje Seimas jau nepalaikė to projekto. Tai kol kas tarpinis toks variantas, keliaujame sprendimo link, kalbame tik apie kanapių dekriminalizavimą už nedidelius kiekius“, – teigė A. Armonaitė.

„Aišku, labai daug demonizavimo yra, labai daug pasakų, tai kiekviename žingsnyje paneigti jas“, – pridūrė ji.  

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas trečiadienį pritarė administracinio kodekso ir baudžiamojo kodekso pataisoms, kuriomis siūloma dekriminalizuoti mažo kiekio kanapinių medžiagų turėjimą be tikslo jas platinti.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Įstatymo projekte numatoma, kad baudos už mažo kiekio kanapinių preparatų turėjimą be tikslo juos platinti siekia nuo 30 iki 250 eurų, jei asmuo buvo sulaikytas su šiomis medžiagomis pirmą kartą. Tuo tarpu pakartotinai su šiomis medžiagomis sulaikytiems asmenims būtų taikoma nuo 250 iki 400 eurų bauda.

Už kanapių gaminimą, perdirbimą, įsigijimą, laikymą, gabenimą ar siuntimą be tikslo parduoti ar platinti šiuo metu baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų. Laisvės atėmimas pagal BK netaikomas, jei medžiagos kiekis nedidelis, pagal Sveikatos ministerijos rekomendacijas – iki 5 gramų.

Kanapių laikymas su tikslu platinti baudžiamas nuo 2 iki 8 metų laisvės atėmimu. Esant dideliems (>500g) arba labai dideliems kiekiams (>2 500g), bausmė didėja atitinkamai iki 8–10 ir 10–15 metų. Pagal esamą teismų praktiką dalijimasis marihuanos suktine jau yra platinimas, o jei asmuo pasidalija suktine su nepilnamečiu, gali grėsti nuo 3 iki 12 metų laisvės atėmimas.

ELTA primena, kad Laisvės frakcija Seimui teikė projektą, kuriuo buvo siūloma perkelti bausmes už mažą narkotinių medžiagų kiekį be tikslo platinti iš Baudžiamojo kodekso (BK) į Administracinių nusižengimų kodeksą (ANK). Visgi šiam projektui palaikymo Seime neužteko.


ELTA

Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena
Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena

Ši sukaktis yra puiki proga atsigręžti ir įvertinti, kokį kelią nuėjo mūsų valstybė ir visuomenė per šiuos metus.

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта