A. Bilotaitė: esant reikalui didinsime pajėgumus ir stiprinsime sienos apsaugą
Lietuva ir Baltijos šalys 22 09 2022 322 peržiūros

A. Bilotaitė: esant reikalui didinsime pajėgumus ir stiprinsime sienos apsaugą

Trečiadienį Rusijai paskelbus apie dalinę ginkluotųjų pajėgų mobilizaciją, Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė neatmeta, kad, jei saugumo situacija šalyje keistųsi, pajėgumai pasienyje gali būti sustiprinti. Vis tik, pažymi ji, šiuo metu šalyje pakanka ir įvestos nepaprastosios padėties.

„Šiuo metu mums pakanka nepaprastosios padėties pasienio ruože. Bet, jei kažkas imtų keistis ir saugumo situacija pasidarytų tokia, kad reikėtų sprendimų, žinoma, mes teiksime savo siūlymus kaip institucija, atsakinga už saugumo klausimus“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime teigė A. Bilotaitė.

Ministrė atkreipia dėmesį, kad šiuo metu, įvedus nepaprastąją padėtį, sieną prižiūri ne tik pasieniečiai, tačiau ir kariuomenė bei policijos pareigūnai.

„Esant nepaprastajai padėčiai yra kariuomenės pajėgos prie mūsų sienos kartu su Valstybės sienos apsaugos pareigūnais. Taip pat antroji trečioji linijos yra policijos pareigūnai. Bet tikrai dėliojame ir, esant reikalui, tikrai didinsime pajėgumus ir stiprinsime mūsų sieną ir jos apsaugą dar labiau“, – pridūrė ji.

Vladimiras Putinas pirmą kartą nuo Antrojo pasaulinio karo laikų paskelbė dalinę mobilizaciją, perspėdamas Vakarus, kad jei jie ir toliau tęs, pasak jo, „branduolinį šantažą“, Maskva atsakys visu savo didžiuliu arsenalu. Vėliau Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu sakė, kad Rusija mobilizuos apie 300 tūkst. rezervistų.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Paskelbus apie šį sprendimą Rusijoje trečiadienį kilo protestų banga. Šimtai prieš mobilizaciją protestavusių žmonių buvo sulaikyti. Oro linijų ir kelionių agentūrų duomenimis, trečiadienį paaiškėjo, kad šią savaitę beveik visi skrydžiai iš Rusijos jau užsakyti – žmonės, nenorintys dalyvauti kare, akivaizdžiai išvyksta iš šalies.

ELTA primena, kad atsižvelgus į Rusijos vykdomą karinę invaziją į Ukrainą ir iš to kylančias grėsmes šalių nacionaliniam saugumui, Lietuva kartu su Latvija, Estija bei Lenkija nusprendė griežtinti Rusijos piliečių atvykimo kontrolę.

Vadovaujantis Seimo nutarimu „Dėl nepaprastosios padėties įvedimo“ ir Vyriausybės patvirtintais kriterijais, nuo 2022 m. rugsėjo 19 d. į Lietuvos Respublikos teritoriją per visus pasienio kontrolės punktus atvykstantiems Rusijos piliečiams nepaprastosios padėties galiojimo metu bus taikomas individualus sugriežtintas patikrinimas.


ELTA

Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita
Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita

Pagal reglamentą kiekvienas savivaldybės Tarybos narys kartą per metus turi atsiskaityti apie savo nuveiktą darbą gyventojams

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта