A. Bilotaitė: jau kitais metais galėsime nedelsiant padėti smurtą artimoje aplinkoje patiriančiai aukai
Lietuva ir Baltijos šalys 01 04 2021 507 peržiūros

A. Bilotaitė: jau kitais metais galėsime nedelsiant padėti smurtą artimoje aplinkoje patiriančiai aukai

Vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės teigimu, jau kitais metais atsiras labai svarbus įrankis, kuris leis nedelsiant suteikti pagalbą smurtą artimoje aplinkoje patiriančiai aukai. Ketvirtadienį Seime vykusioje konferencijoje ministrė taip pat kreipėsi į visuomenę prašydama likti neabejingiems ir padėti smurtą patiriančioms aukoms.

„Greitu metu, 2022 metais, turėsime apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje orderį, kuris leistų esant smurto atvejui nedelsiant atskirti smurtautoją nuo aukos ir per 72 val. priimti sprendimus, ką toliau daryti. Dabar vyksta derinimo procesas kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija“, – ketvirtadienį Seime vykusioje spaudos konferencijoje kalbėjo ministrė.

Konferencijoje A. Bilotaitė taip pat  dalinosi apie atsiradusias naujas galimybes išsikviesti pagalbą arba pranešti apie smurtą patiriančią auką.

„Buvo priimtas sprendimas ir atsirado galimybė išsikviesti pagalbą SMS žinute. Policija taip pat užtikrina nukentėjusių asmenų nuo smurto artimoje aplinkoje informavimą apie specializuotos pagalbos centrus paskambinus bendruoju telefonu 86700 600 00“, – akcentavo A. Bilotaitė.

„Taip pat yra galimybė kalbėtis tiesiogiai, pranešti apie smurto įvykį elektroniniu paštu arba per tinklalapį – www.epolicija.lt“, – sakė politikė.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Pasak A. Bilotaitės, ypač karantino metu smurtą patiriančios aukos nesiryžta kreiptis pagalbos. Dažnu atveju, kaip teigia ministrė, jos net neturi galimybės pranešti apie patiriamą smurtą jokiais informaciniais kanalais, todėl yra labai svarbu būti neabejingiems ir informuoti reikiamas institucijas apie smurtą patiriančias aukas.

„Jeigu žinote, kad jūsų darbovietėje, jūsų giminėje gali būti tokių įvykių, tiesiog būkime neabejingi ir praneškime apie tai mūsų institucijoms“, – į visuomenę kreipėsi vidaus reikalų ministrė.


ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта