A.  Bilotaitė sako, kad iš viso nebuvo įleisti 220 asmenys iš Rusijos: sprendimas pasiteisino
Lietuva ir Baltijos šalys 29 09 2022 603 peržiūros

A. Bilotaitė sako, kad iš viso nebuvo įleisti 220 asmenys iš Rusijos: sprendimas pasiteisino

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad sprendimas sugriežtinti Rusijos piliečių įleidimo į Lietuvos, Estijos, Latvijos bei Lenkijos teritoriją tvarką pasiteisino.

„Šis sprendimas pasiteisino, nes buvo priimtas labai laiku, prieš paskelbiant Rusijoje mobilizaciją. Ir tai suveikė, Mes matome sumažėjusius srautus. Tai reiškia, kad turistai žino apie tai ir nesirenka vykti. Man atrodo, kad tai yra aiški žinia“, – žurnalistams Seime sakė A. Bilotaitė.  

Jos teigimu, per dieną į Lietuvą patenka apie 1300 Rusijos piliečių, o naujausiais duomenimis – nuo įsigaliojusio sprendimo jau buvo neįleista 220 asmenų.

„Jei Lietuvoje yra per dieną 1300, Estijoje apie 1700 asmenų, kurie vyksta, pravažiuoja. Skirtumas tas, kad estai neturi tranzito. O neįleistų asmenų skaičius – šiandien naujausia statistika yra tokia, kad turime 220 Lietuvoje neįleistų, o Estijoje – regis 260 asmenų“, – sakė ministrė.

Pasak A. Bilotaitės, didžioji dalis asmenų yra vilkikų vairuotojai bei Rusijos piliečiai vykstantis tranzitu į Kaliningrado sritį.

„45 procentai yra vilkikų vairuotojai ir 45 proc. yra vykstantys tranzitu. Mes turime aiškų Vyriausybės nutarimą, kuriame pasakyta kokie asmenys yra praleidžiami. Yra nurodytos išimtys, pagal kurias asmenys yra neįleidžiami“, – pridūrė A. Bilotaitė.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

ELTA primena, kad atsižvelgus į Rusijos vykdomą karinę invaziją į Ukrainą ir iš to kylančias grėsmes šalių nacionaliniam saugumui, Lietuva kartu su Latvija, Estija bei Lenkija nusprendė griežtinti Rusijos piliečių atvykimo kontrolę.

Vadovaujantis Seimo nutarimu „Dėl nepaprastosios padėties įvedimo“ ir Vyriausybės patvirtintais kriterijais, nuo 2022 m. rugsėjo 19 d. į Lietuvos Respublikos teritoriją per visus pasienio kontrolės punktus atvykstantiems Rusijos piliečiams nepaprastosios padėties galiojimo metu bus taikomas individualus sugriežtintas patikrinimas.

Patikrinimo metu bus siekiama įsitikinti, ar Rusijos piliečiai atitinka Vyriausybės patvirtintus kriterijus ir ar jie nekelia grėsmės Lietuvos nacionaliniam saugumui, viešajai tvarkai, vidaus saugumui, visuomenės sveikatai ar tarptautiniams santykiams, kaip tai numatyta Šengeno sienų kodekse.

Vyriausybės nutarimu patvirtinta, kad per Šengeno išorės sieną į Lietuvą bus įleidžiami tik Rusijos piliečiai ir jų šeimos nariai dėl ypatingų humanitarinių priežasčių, tarptautinius pervežimus vykdančių ekipažų ir įgulų nariai, tranzitu per Lietuvą vykstantys Rusijos diplomatai, asmenys, turintys ES valstybės išduotą leidimą gyventi, taip pat ilgalaikę Šengeno valstybių nacionalinę vizą ar supaprastinto tranzito dokumentą turintys Rusijos piliečiai.


ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта