A. Dulkys: labai tikėtina, kad rudenį turėsime augantį COVID–19 sergamumą
Lietuva ir Baltijos šalys 21 06 2022 410 peržiūros

A. Dulkys: labai tikėtina, kad rudenį turėsime augantį COVID–19 sergamumą

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys tvirtina, kad viena didžiausių klaidų ir pamokų per visą pandeminį laikotarpį buvo tai, kad po pirmosios COVID–19 bangos nebuvo laiku šalyje įvestas karantinas.

„Nebuvo vakcinų ir nors kai kurios šalys jau taikė testavimo algoritmus, mes neturėjome nei testų, nei testavimo algoritmų. Jeigu norime turėti rezultatą ir vis tik pasirodytų, kad virusas turės savo ciklą, labai tikėtina, kad rudenį turėsime augantį sergamumą, bet visi norime, kad ugdymas, švietimas būtų kontaktinis, nebūtų užsidaroma“, – antradienį Sveikatos apsaugos ministerijoje žurnalistams teigė A. Dulkys.

Jis tikino, kad šiuo metu yra pasiruošta galimai grėsmei dėl augančio sergamumo, o labiausiai stabdant ligos plitimą prisidėtų numatyti testavimo mechanizmai.

„Jeigu tik kiltų kažkokia grėsmė, visi testavimo mechanizmai įsijungia ir jie mums padeda sukalibruoti situaciją, tai yra labai svarbu. Rudenį mūsų taip pat laukia adaptuotos vakcinos, taip pat tikėkimės, kad nebus kažkokių naujų atmainų“, – sakė sveikatos apsaugos ministras.

„Nors matome, kad omikron atmaina turi savo variantų daugiau, bet kol kas gydymo įstaigose, žmonių reanimacijoje nedaugėja, ir tai yra kol kas gera žinia, bet esame budėjimo, susikaupimo metu ir ruošiamės rudeniui“, – pridūrė jis.

Ministras tvirtina, kad jeigu sergamumas augtų rudenį, galėtų sugrįžti ir mobilieji vakcinacijos punktai bei kiti dalykai, kurie yra paruošti kartu su savivaldybėmis. Anot jo, kai tik skaičiai pasiektų tam tikrą mastą, automatiškai įsijungtų ir kiti mechanizmai.

„Nedrįsčiau pasakyti kiek (rudenį – ELTA) galėtų sergamumas padidėti, vieną ką aiškiai matome, kad ta tendencija tikrai tokia yra. Lygiai taip pat ir pernai, man tai trukdė išeiti atostogų, tai labai prisimenu, kad pernai birželį augimas turėjo poveikį mūsų asmeniniams planams, tai, manau, čia daugiau sąlyginiai dalykai“, – sakė A. Dulkys.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Karantinas teoriškai įmanomas, bet mažai tikėtinas

Sveikatos apsaugos ministras tikino, kad dar vienas karantinas Lietuvoje būtų pats blogiausias žodis, kurį norėtųsi išgirsti. Jo manymu, karantinui yra tik teorinė galimybė, o praktikoje yra veiksmingesnių priemonių ligos plitimo stabdymui.

„Suprantu, kad teoriškai yra įmanomos visos priemonės, bet matydami visą priemonių, įrankių dėžę, kurią esame sukūrę, manyčiau, kad tai yra labai mažai tikėtinas dalykas. Manau, kad pradžioje jau žmonės turi ir to supratimo, ir manau, kad visi jau ir be privalomumo, patarus, pradėtų dėvėti medicinines kaukes, respiratorius. Prisimename buvo metas, kai tiesiog nešiojome bet ką. Kaukes reikia nešioti tvarkingai, tai manau, kad tai yra pirmosios priemonės“, – aiškino Vyriausybės narys.

Jis pridėjo, kad dabar numatytą kryptį stabdant COVID–19 plitimą galėtų pakeisti tik nauja, sveikatai labai pavojinga atmaina.

„Toliau visos testavimo galimybės gydymo įstaigose, ugdymo įstaigose. Dar kartą kartoju, tik nauja grėsminga atmaina galbūt galėtų pakeisti mūsų laivo kryptį labai išskirtinai, o jeigu to neįvyks, bangų bus, pabanguosime, bet, manau, drąsiai visi keliausime ir turėsime visavertį socialinį gyvenimą“, – tvirtino A. Dulkys.


ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта