A. Dulkys sureagavo į kritiką dėl vaistų trūkumo, organizuoja susitikimą su gamintojų, tiekėjų ir vaistinių atstovais
Lietuva ir Baltijos šalys 08 12 2022 457 peržiūros

A. Dulkys sureagavo į kritiką dėl vaistų trūkumo, organizuoja susitikimą su gamintojų, tiekėjų ir vaistinių atstovais

Viešoje erdvėje pasirodžius kritikai, kad Lietuva susiduria su vaistų trūkumo problema, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys kviečiasi priežiūros institucijų, gamintojų, tiekėjų ir vaistinių atstovus. Pasak ministro, susitikimo metu bus siekiama ieškoti išeičių, kaip išspręsti susidariusią situaciją.

„Pastaruoju metu visur linksniuojamas vaistų trūkumas – kaip geras Agatha Christie detektyvas. Visi pasakoja apie savo alibi, kaip jie neturi nieko bendro su susidariusia situacija, o kaltas - kažkas kitas. Milijonas žmonių, tiek Lietuvoje vartoja kompensuojamus vaistus, bandomi paklaidinti lyg miške. O ar nepasiklydome, kaip sakoma, tarp trijų medžių?“, – savo feisbuko paskyroje rašo A. Dulkys.

Ministras atkreipia dėmesį, kad viešoje erdvėje dažnai kritikuojama, jog vaistų trūkumas nulemtas griežto reguliavimo, kuris dar net neįsigaliojo. Taip pat, pasak jo, kaltinama, kad valstybė taupo pacientų sąskaita, nors 2023 m. vaistams numatyta 50 mln. eur. daugiau.

A. Dulkys atkreipia dėmesį, kad dažnai pabrėžiama ir tai, jog problema yra būtent su kompensuojamais vaistais, nors faktai rodo, kad trūksta daugiausiai kitų, nekompensuojamų vaistų. Taip pat, anot jo, sakome, kad čia vaistų trūkumas yra būtent Lietuvos unikalumas, nors tiekimo sutrikimai pasiekiami visoje Europoje.

„Pagaliau, pasirodo, vaistų yra sandėliuose, o vaistinių nepasiekia – matyt, autobusų vairuotojų streikas Vilniuje paveikė ir vaistų tiekimą“, – pažymi A. Dulkys.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Todėl ministras teigia pirmadienį į susitikimą kviečiantis priežiūros institucijas, gamintojus, tiekėjus ir vaistines apsitarti, kaip spręsti vaistų trūkumo problemą.

„Pergyvenu ne tik dėl viešojo sektoriaus, bet ir dėl verslo reputacijos. Todėl pirmadienį prie vieno bendro stalo sukviečiau visas puses – priežiūros institucijas, gamintojus, tiekėjus ir vaistines. Kartu bandysime išsiaiškinti, tai kur tie vaistai dingsta, kodėl nepasiekia vaistinių ir gyventojų, kaip galima išspręsti susidariusią situaciją“, – sakė jis.

ELTA primena, kad Vaistų gamintojų asociacijos (VGA) ir Lygiagretaus vaistų importo asociacijos (LVIA) vadovai kritikuoja Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) teikiamas Farmacijos įstatymo pataisas, kuriomis įtvirtinami naujai papildyti kompensuojamųjų vaistų kainodaros principai. Asociacijų atstovai akcentuoja, kad ministerijos inicijuojami pakeitimai mažins Lietuvos patrauklumą užsienio tiekėjams, konkurenciją vaistų rinkoje, neigiamai paveiks pacientus, dar labiau gilės vaistų trūkumo problema.


ELTA

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта