A. Lukašenka teigia esą „išpuoliai“ prieš Baltarusiją peržengė „raudonas linijas“
Pasaulyje 26 05 2021 533 peržiūros

A. Lukašenka teigia esą „išpuoliai“ prieš Baltarusiją peržengė „raudonas linijas“

Priverstiniam „Ryanair“ lėktuvo nutupdymui sukėlus tarptautinės bendruomenės nepasitenkinimą, Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka trečiadienį teigė, kad „išpuoliai“ prieš jo šalį peržengė „raudonas linijas“.

„Kaip ir prognozavome, mūsų priešai namuose ir užsienyje pakeitė valstybės puolimo metodus. Jie peržengė daugelį raudonų linijų, peržengė visas sveiko proto ir moralės ribas“, – parlamento nariams sakė A. Lukašenka, skelbė Baltarusijos valstybinė naujienų agentūra „BelTA“.

A. Lukašenkai ir jo sąjungininkams ES bei JAV jau buvo įvedusios sankcijų dėl smurtinio susidorojimo su pernai metais demonstracijose dalyvavusiais protestuotojais.

Po prezidento rinkimų pradėtuose rengti protestuose dalyvavo ir A. Lukašenkos pasitraukimo reikalavo dešimtys tūkstančių žmonių.

ES pranešė svarstanti A. Lukašenkos režimui įvesti naujų sankcijų.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Europos šalių lyderiai taip pat pareikalavo opozicijos aktyvisto Ramano Pratasevičiaus paleidimo. Aktyvistas buvo suimtas, Minske priverstinai nutupdžius lėktuvą, kuriuo jis skrido.

26-erių R. Pratasevičius yra vienas iš „Nexta“ kanalo „Telegram“ platformoje įkūrėjas, įtakingas opozicijos balsas, padėjęs koordinuoti protestus.

Jam gresia iki 15 metų kalėjimo už masinių protestų organizavimą.


AFP-ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта