A. Navalno komanda teigia, kad jis buvo apnuodytas viešbučio kambaryje, o ne oro uoste
Pasaulyje 17 09 2020 462 peržiūros

A. Navalno komanda teigia, kad jis buvo apnuodytas viešbučio kambaryje, o ne oro uoste

Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas buvo apnuodytas dar viešbučio kambaryje Tomsko mieste, o ne Tomsko oro uoste, kaip buvo manyta iki šiol. Nuodų rasta ant vandens buteliuko, paimto iš jo viešbučio kambario, ketvirtadienį paskelbė A. Navalno komanda, praneša agentūra „Reuters“.

Komanda socialiniame tinkle instagrame rašo, kad A. Navalnas apsinuodijo prieš išeidamas iš savo kambario, kai ruošėsi vykti į oro uostą.

Kaip teigiama, iš karto po to, kai sušlubavo A. Navalno sveikata, jo padėjėjai paskambino advokatui ir nuvyko į tą kambarį viešbutyje, kuriame politikas buvo apsistojęs. Jie paėmė iš viešbučio kambario vandens buteliukus ir kitus daiktus, ant kurių galėjo likti nuodų pėdsakų.

„Nuspręsta paimti viską, kas hipotetiškai galėtų būti naudinga, ir perduoti gydytojams Vokietijoje. Faktas, kad byla nebus tiriama Rusijoje, taip pat buvo gana akivaizdus“, – teigiama komandos paskelbtame pareiškime.

Vokietija tvirtina nustačiusi, kad A. Navalnas apnuodytas „Novičiok“ grupei priklausančia nervus paralyžiuojančia medžiaga.

Vokietijos laboratorija aptiko nuodų pėdsakų ant vieno iš plastikinių vandens buteliukų, o Vokietijos išvadas patvirtino laboratorijos Prancūzijoje ir Švedijoje.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

A. Navalno apnuodijimą griežtai pasmerkė Vakarų šalių lyderiai, jie ragina atlikti kruopštų tyrimą, o už tai atsakingus asmenis patraukti atsakomybėn.

Rusijos opozicijos lyderis A. Navalnas blogai pasijuto skrydžio metu rugpjūčio 20 d. Jis skrido iš Tomsko.

Lėktuvas skubiai leidosi Omske, kur A. Navalnas buvo nugabentas į ligoninę. Po dviejų dienų politikas nuskraidintas gydymui į Berlyną, kur yra gydomas iki šiol.

A. Navalnas pamažu sveiksta, jau gali pats kvėpuoti ir atsikelti iš lovos.


ELTA

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта