A. Skaisgirytė: demokratinės šalys Baltarusijos teismo sprendimo dėl S. Cichanouskajos tiesiog nepripažins
Lietuva ir Baltijos šalys 17 01 2023 322 peržiūros

A. Skaisgirytė: demokratinės šalys Baltarusijos teismo sprendimo dėl S. Cichanouskajos tiesiog nepripažins

Antradienį prasidedančio Baltarusijos opozicijos lyderės Sviatlanos Cichanouskajos teismo proceso sprendimų demokratinės valstybės tiesiog nepripažins, teigia prezidento vyriausioji patarėja užsienio klausimais Asta Skaisgirytė. Pasak jos, tokie neteisingi ir nesąžiningi teismai Minsko režimui nėra naujovė.

„Cichanouskaja yra viena iš politinių oponentų Baltarusijos režimui, o toje valstybėje tokie žmonės yra teisiami, kas daroma arba Minske, arba procesas yra vykdomas už akių. Ir šia prasme nėra nieko naujo. Laikytume, kad šis teismas yra nesąžiningas, neteisingas ir režimo diktuojamas. Ir manau, kad nei Lietuva, nei kitos demokratinės šalys tokio teismo sprendimų tiesiog nepripažins“,– antradienį „Žinių radijui“ teigė A. Skaisgirytė.

ELTA primena, kad antradienį Baltarusijoje pradedamas Baltarusijos opozicijos lyderės Sviatlanos Cichanouskajos teismo už akių procesas.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

S. Cichanouskaja šį teismo procesą pavadino „farsu“ ir prezidento Aleksandro Lukašenkos „kerštu jam besipriešinantiems žmonėms“, kuris neturintis nieko bendro su teisingumu. Opozicijos lyderės teigimu, ji net neturėjo galimybės susipažinti su teismo dokumentais.


ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта