A. Veryga: neketinama stabdyti planinių medicinos paslaugų
Lietuva ir Baltijos šalys 06 10 2020 493 peržiūros

A. Veryga: neketinama stabdyti planinių medicinos paslaugų

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad kol kas nėra planuojama stabdyti planinių medicinos paslaugų teikimo.

„Dar nepriėmus jokių sprendimų jau yra klausiama, ar tikrai (medicinos – ELTA) paslaugos bus prieinamos, ar nebus prieinamos. Tai tikrai noriu nuraminti gyventojus, kad paslaugų stabdymas bus paskutinė priemonė, ir pirmiausia bus diegiamos kitos (priemonės – ELTA), kurios gali apriboti kažkokias veiklas. Bet tikrai niekas nepradės nuo sveikatos priežiūros, ypač planinių, paslaugų stabdymo“, – kalbėjo A. Veryga.

Ministras taip pat tikino manąs, kad poliklinikos yra tinkamai pasiruošusios dorotis su COVID-19 infekcija medicinos įstaigose.

„Kaip sakiau, labai atidžiai stebime, kokia yra situacija stacionaruose. Šiandien yra 39 proc. užimtų rezervinių COVID-19 lovų, taigi iki 70 proc. dar yra tolokai. Kiek man teko matyti žinučių ir iš poliklinikų vadovų pasisakymų, kurie teisingai nuogąstauja, kad stabdant planines paslaugas gyventojams jos būtų sunkiau prieinamos, aš suprantu, kad vadovai yra pasiruošę, apsirūpinę asmens apsaugos priemonėmis, tinkamai valdo srautus, todėl šiuo metu (prasmės – ELTA) stabdyti planines paslaugas nėra“, – teigė jis.

„Mes taip pat esame suinteresuoti, kad gyventojai jas (planines medicinos paslaugas – ELTA) gautų, ir tie rodikliai, kurie buvo priimti gerokai anksčiau, dar daug dalykų nežinant apie COVID-19, bus peržiūrimi, kad planinės paslaugos kuo ilgiau būtų išlaikytos ir nestabdomos“, – pridūrė A. Veryga.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Ministras taip pat teigė, kad ketinama peržiūrėti anksčiau nustatytus kriterijus, kuriuos pasiekus buvo planuojama stabdyti planinių medicinos paslaugų teikimą.

„Vienas iš tokių kriterijų yra stebimas COVID-19 rezervinių lovų užimtumo procentas. (...) Toks, ties kuriuo jau užsidegtų vadinamasis geltonas šviesoforo signalas ir tai būtų signalas peržiūrėti procesus dėl planinių paslaugų teikimo stacionaruose, tai būtų 70 proc. užimtumas tokių lovų. Dėl ambulatorinių paslaugų tie rodikliai buvo sudėlioti anksčiau, buvo numatyta 100 atvejų konkrečioje savivaldybėje, bet tikrai šituos rodiklius peržiūrėsime, nes matome, kad jie nelabai koreliuoja su stacionarų užimtumu ir tikrai juos reikės keisti“, – sakė A. Veryga.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта