A. Veryga tvirtina, kad dėl galimo COVID-19 lovų trūkumo yra ne vienas atsarginis planas
Lietuva ir Baltijos šalys 23 10 2020 533 peržiūros

A. Veryga tvirtina, kad dėl galimo COVID-19 lovų trūkumo yra ne vienas atsarginis planas

Kone kiekvieną dieną Lietuvoje skelbiant užsikrėtimų koronavirusu rekordus, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga tikina, kad dėl galimo vadinamųjų COVID-19 lovų trūkumo yra parengtas ne vienas atsarginis planas.

„Visada esame pasirengę „įjungti“ atsarginius planus, jei nutiktų taip, kad pagrindinėse penkiose šiuo metu COVID-19 pacientus gydančiose gydymo įstaigose pradėtų trūkti vietų – lovų.  Šiuo metu iš viso šiose penkiose gydymo įstaigose yra 401 vieta, kur galima guldyti ir gydyti koronavirusu užsikrėtusius pacientus“, – feisbuke penktadienį rašė A. Veryga.

Pasak jo, reikalui esant, šios gydymo įstaigos jau artimiausiu metu būtų pajėgios skirti dar 262 lovas virusu užsikrėtusiems pacientams.

„Žinoma, tokiu atveju dalis kitų gydymo paslaugų turėtų būti ribojamos, t.y. teikiama mažiau, o kai kurios gali būti net stabdomos. Pavyzdžiui, planinės operacijos, kurios gali palaukti“, – pridūrė jis.

Kartu ministras pabrėžė, kad dėl to neturėtų nukentėti būtinosios pagalbos žmonėms teikimas.

„Taip pat noriu paaiškinti ir nuraminti, kad būtinoji pagalba bus ir toliau teikiama, kaip ir iki šiol. Taip buvo ir pavasarį, suvaldant pirmąją viruso plitimo bangą. Tad žmonės, pavyzdžiui, patyrę infarktą, insultą, lūžius, patekę į avariją, onkologiniai pacientai ir pan. gaus būtinąją pagalbą. Ir gydymo įstaigos tai turi užtikrinti. Prie būtinosios pagalbos priskiriamos ir gimdymo paslaugos, nes į pasaulį ateinantys kūdikiai negali laukti, kol baigsis koronaviruso plitimas“, – socialiniame tinkle teigė A. Veryga.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Jei reikės, pasitelks papildomą infrastruktūrą

Ministro teigimu, COVID-19 užsikrėtusiems pacientams gydyti gali būti panaudotas ir regioninių gydymo įstaigų turimas rezervas, o jei ir to nepakaktų – būtų svarstoma pasitelkti ir papildomą infrastruktūrą.

„Na, o jei nutiktų taip, kad nepakaktų ir minėtų papildomai įkurtų gydymo vietų vadinamosiose kovidinėse ligoninėse, esame numatę, kad iš regione esančių rezervinių 587 vietų, būtų galima skirti būtent šių pacientų gydymui.  Žinoma, svarbu suprasti ir tai, kad į ligonines guldomi ne visi pacientai. Štai tie, kuriems diagnozuota lengva viruso forma, jie gali gydytis namuose, ambulatoriškai, konsultuotis su gydytojais nuotoliniu būdu.

Jei nutiktų ir taip, kad nepakaktų ir papildomai įkurtų gydymo vietų regionuose, tektų atsisakyti dar didesnio skaičiaus planinių paslaugų ar net pasitelkti papildomą infrastruktūrą. Taigi esame apgalvoję žingsnius į priekį ir nuolat juos deriname su organizuojančiomis ligoninėmis“, – teigia ministras.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта