Afganistano sostinę Kabulą sudrebino galingas sprogimas, sužeista kelios dešimtys žmonių
Įvykiai ir kriminalas 01 07 2019 660 peržiūros

Afganistano sostinę Kabulą sudrebino galingas sprogimas, sužeista kelios dešimtys žmonių

Afganistano sostinę Kabulą pirmadienį sudrebino galingas sprogimas, sužeista mažiausiai 50 žmonių, praneša agentūra AP.

Policijos pareigūno Mohammado Karimo teigimu, rytinio piko metu prie Gynybos ministerijos pastato susprogdinta automobilyje padėta bomba. Po to, kaip pranešama, užpuolikai nubėgo į netoliese esantį daugiaaukštį pastatą ir pradėjo šaudyti į ministerijos pastatą.



Į įvykio vietą atskubėjo policininkai, daugybė greitosios pagalbos automobilių, bet kol kas nežinoma, koks tiksliai buvo išpuolio taikinys ir kokios rūšies buvo sprogstamasis užtaisas.



Jokia grupuotė dar neprisiėmė atsakomybės už sprogimą, Afganistano sostinėje Kabule aktyviai veikia tiek radikalus Talibano judėjimas, tiek „Islamo valstybės“ (IS) grupuotė.



Prieš dvi dienas Kataro sostinėje Dohoje prasidėjo septintasis JAV ir Talibano atstovų derybų etapas dėl taikos Afganistane. JAV tikisi, kad pavyks pasiekti pažangą derybose iki rugsėjį planuojamų Afganistano prezidento rinkimų.

JAV bando padėti taikiai išspręsti daugiau kaip 17 metų Afganistane trunkantį konfliktą. Talibanas kol kas atsisako tiesiogiai derėtis su Afganistano vyriausybe, kurią vadina „marionetiniu režimu“.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта