Airijoje 8-metė lietuvė galėjo būti nužudyta dėl to, kad matė, kas buvo padaryta jos mamai
Įvykiai ir kriminalas 20 06 2013 806 peržiūros

Airijoje 8-metė lietuvė galėjo būti nužudyta dėl to, kad matė, kas buvo padaryta jos mamai

Airijos Kerio grafystės policijos pareigūnai, tiriantys 27 metų lietuvės ir jos 8 metų dukrelės nužudymą, sako tyrimo metu didžiausią dėmesį skiriantys galimybei, jog auka savo žudiką ar žudikus pažinojo, skelbia irishtimes.com.:::Detektyvai, tiriantys Jolantos Lubienės ir jos dukros Enrikos nužudymą, teigia manantys, jog aukos nusikaltėlį ar nusikaltėlius galėjo pažinoti. Šiuo metu sudarinėjamas sąrašas asmenų, kuriuos nužudytoji lietuvė pažinojo.

J. Lubienės ir jos dukros palaikus policijos pareigūnai rado jų nuomotame name Kilorglino miesto Langford Downs rajone, esančiame maždaug kilometro atstumu nuo miesto centro. Policijos pareigūnai į lietuvės namus nuvyko sekmadienio vakarą. Juos iškvietė netoliese gyvenanti lietuvė, niekaip negalėjusi susisiekti su J. Lubiene.

Paskutinį kartą gyvą lietuvę kaimynai matė šeštadienio dieną. Antradienį Airijos policijos pareigūnai oficialiai pareiškė tiriantys dvigubą žmogžudystę. Tai buvo padaryta gavus nužudytųjų skrodimo rezultatus.

Antradienį Airijos policijos pareigūnai oficialiai pareiškė tiriantys dvigubą žmogžudystę. Tai buvo padaryta gavus nužudytųjų skrodimo rezultatus.

Rezultatų pareigūnai nekomentuoja, tačiau jau anksčiau skelbta, kad J. Lubienės krūtinės srityje aptikta durtinių žaizdų, durtinė žaizda pastebėta ir kakle. Jos dukrai buvo durta tik kartą – į kaklą. Lietuvės palaikai rasti pirmame namo aukšte, o dukrelės – antrame aukšte esančiame miegamajame. Manoma, jog pirmiausia žudikas ar žudikai susidorojo su motina, o tada nužudė ir mergaitę.

Remiantis informuotais šaltiniais, žaizdų pobūdis leidžia daryti išvadą, jog nusikaltimas buvo įvykdytas įsiūčio apimto asmens. Pareigūnai aiškinasi, ar mergaitė nebuvo nužudyta vien dėl to, kad matė, kas buvo padaryta jos mamai, ir galėjo pažinoti žudiką. Pareigūnai ir toliau dirba nusikaltimo vietoje.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Tikimasi, jog žudikas galėjo palikti pirštų atspaudų ar savo DNR. Kol kas nerastas ir nusikaltimo įrankis. Aiškinamasi, ar netrūksta nei vieno iš namuose buvusių peilių. Gali būti, jog šaltąjį ginklą žudikas į aukos namus atsinešė su savimi. Įsilaužimo į aukos namus žymių nerasta, tad spėjama, jog žudiką moteris į namus įsileido pati, nesibaimindama grėsmės. Iš namų niekas nepavogta, tad nusikaltimo priežastis nebuvo apiplėšimas.

Aukos buvo apsirengusios. Pareigūnai nemano, jog nusikaltimo motyvas galėjo būti ir seksualinis. Nužudytosios vyras Marius Lubys, dirbantis Švedijoje, į Kerio grafystę atvyko tik pirmadienį, sužinojęs apie nelaimę.

Anksčiau skelbta, jog J. Lubienė su dukra ketino artimiausi metu grįžti gyventi į Lietuvą – jau turėjusi ir lėktuvo bilietus.

delfi.lt

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта